Barroso, Bm Genel Kurulu’nda Konuştu

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, “Faiz ödemeleri için harcanan her Euro, aslında yeni iş olanakları ve yatırımları için harcanacak daha az bir Euro” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuştu.

Genel Kurul’da düzenlenen ''2012 Yılında Dünya Ekonomisi ve Maliyesinin Durumu'' konulu toplantıda konuşan Barroso, AB’nin, Euro bölgesini mali krizden kurtarmak için doğru yolda olduklarına inandığını belirtti.

Euro bölgesindeki sorunların ve zorlukların farkında olduklarını belirten Barroso yaptığı konuşmasında, “Ekonomi ve bütçe üzerinde çok kollu ve köklü reformlar yapıyoruz. Bunların ötesinde sağlıklı bir ekonomik iyileşme ve sürdürülebilir bir büyüme için bir ilerleme kaydediliyor. Borç ve harcamaların azaltılması, borçlanma maliyetlerini düşürmek için önemlidir. Faiz ödemeleri için harcanan her Euro, aslında yeni iş olanakları ve yatırım için harcanacak daha az bir Euro’ya karşılık geliyor. Büyümenin önemli seviyelere geri gelmesi için mali konsolidasyon, yapısal reformlar ve hedeflenen reformlar gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA