Vali Şentürk, 150 Yıllık Su Değirmeninde Pişirilen Çörekten Tattı

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Çekerek ilçesi ziyaretinde, Karahacılı Köyü yakınlarında bulunan 150 yıllık tarihi su değirmeninde incelemelerde bulundu.

Vali Şentürk, 150 Yıllık Su Değirmeninde Pişirilen Çörekten Tattı
Tarihi su değirmeninin sahibi Abdullah Uzun’dan bilgi alan Vali Necati Şentürk, burada öğütülen un ile yapılan, köz ateşinde pişirilen çöreğin tadına baktı. Vali Şentürk, "Tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan bu tür eserlerin günümüzde de insanlığa hizmet vermesi çok güzeldir." dedi.

Vali Necati Şentürk ve beraberindekilere değirmen hakkında bilgi veren Abdullah Uzun, 150 yıllık tarihi su değirmeninin baba yadigarı olduğunu belirterek, "Bu değirmen dedemden babama, ondan da bana kaldı. Yıllar önce köyümüzde değirmen yokken köylüler tarafından yapılmış. Dedem de taşını ve çarkını alarak bu değirmeni çalıştırmaya başlamış. Dedem ve babamdan sonra şimdi de ben değirmenin taşını döndürüyorum. Değirmenin suyu köyümüzün 1 kilometre uzaklığında bulunan dereden geliyor. Gelen su değirmenin ambarında toplanarak çarka vuruyor. Suyun çarka vurmasıyla birlikte değirmen çalışmaya başlıyor. Buğday öğütmeye çevre köylerden de geliyorlar. Bu değirmende öğütülen unu, kepekle karışık ve tamamen doğal olduğu için özellikle şeker hastalığı olan vatandaşlarımız tercih ediyor." diye konuştu.

Vali Necati Şentürk, Çekerek Kaymakamlığı'nı da ziyaret etti. Kısa bir süre önce göreve başlayan Kaymakam Kürşad Atak’a görevinde başarılar dileyen Vali Şentürk, Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan, il genel meclis üyeleri, kurum müdürleri ve hayırsever iş adamı Osman Durmaz ile bir süre ilçenin sorunları ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.Vali Şentürk, Çekerek Aile Sağlığı Merkezi'ni de ziyaret ederek, yapılması planlanan hükümet konağı, adliye ve huzurevi arazisinde incelemelerde bulundu.Şentürk, hayırsever iş adamı Osman Durmaz tarafından yaptırılan 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatını gezdikten sonra Arpaç ve Karahacılı köylerine giderek, köy sakinleri ile sohbet edip sorunlarını dinledi .