Tayland'da Mücevher Hırsızları Yakalandı Biri Türk

Tayland'da 1 milyon dolarlık mücevher soygununu gerçekleştiren 4 zanlıdan üçü yakalandı.

Tayland'da Mücevher Hırsızları Yakalandı Biri Türk
Zanlılardan biri Türk çıktı. Expert mücevher dükkanı sahibi Thongsak Chintakanroek, Phuket şehrinde yapılan mücevher fuarına katıldıktan sonra, içinde bir milyon dolar değerindeki mücevherin de bulunduğu aracı ile Bangkok'a dönüşe geçti ve yolda kahvaltı yapmak için alışveriş merkezinde mola verdi. Kahvaltı sonrası arabasının camının kırık olduğunu gören Thongsak durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri etraftaki güvenlik kameralarını inceleyerek zanlıları tespit etmeye çalıştı.Görgü tanıdıkları ise arabanın camlarını kıran zanlıların ikisi erkek ikisi kadın 4 yabancı olduğunu ve zanlıların mücevherleri aldıktan sonra bir araç ile olay yerinden ayrıldıklarını ifade ettiler. Polisin yoğun çalışmaları sonucu zanlılardan üçü yakalandı. Gözaltında alınanların Meksikalı Ruben Dario Zapata Gonzalez(41), Malezyalı kadın Rosina Binti Ebu Bakar (42) ve Türk vatandaşı Rıza Balkan (49) olduğu öğrenildi. Olayda bir kişinin daha arandığını belirten polis ekipleri söz konusu kişinin Meksikalı kadın zanlı Mejia Zuluaga Maria Asseneth (57) olduğunu belirtti.

Polis Asseneth için ülke çapında arama kararı çıkardı.Çalıntı mücevherlerin sahibi Thongsak, araçta 600 kalem mücevher olduğunu ancak, sadece 430 kalem mücevherin zanlıların üzerinde bulunduğunu, kalan kısmın polis tarafından arandığını söyledi.

Şüphelilerin elinde bulunan bir dizüstü bilgisayardan çıkan bilgilerde suçluların değişik ülkelerde hırsızlık planladığını da ortaya çıktı .