Sürücü Adayına Direksiyon Eğitimi Sırasında Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Kesildi

Bursa'nın İznik ilçesinde trafik polisleri, direksiyon eğitimi sırasında sürücü adayı genç öğretmene ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı 680 lira trafik cezası kesti.

Sürücü Adayına Direksiyon Eğitimi Sırasında Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Kesildi
İngilizce öğretmeni olan sürücü adayı Cennet T. (25) özel sürücü kursu test aracıyla direksiyon eğitimi sırasında ehliyeti olmadığı gerekcesiyle trafik cezasına çarptırıldı. Kurs eğitmeni Berrin Şen ile Kılıçaslan Caddesinde eğitim sürüşü yapan Cennet öğretmen, Kılıçaslan İlköğretim Okulu önünde trafik polisi Hasan D. tarafından durduruldu.

Yanında eğitmeni ve kendisinin de aday olduğunu gördüğü halde ehliyet soran polise şaşkınlığını gizleyemeyen genç öğretmen, "Ben aday sürücüyüm" dese de cezadan kurtulamadı. Sürücü adayı Cennet öğretmen, "Yanımda oturan eğitmen Berrin Şen'in var olan ehliyeti yanında yok. Anlamsız olan, ceza ona değil bana kesildi. Yasaya göre bana sürücü adayı olduğumu belgeleyen K-1 belgesi verilmesi gerektiğini öğrendim. Ancak, Özel Sürücü Kursu bu konuda böyle bir belge vermedi. Kurs yöneticileri hakkımı arayacaklarına beni yalnız bıraktılar. O gün yaşanan olayda okul çıkışıydı. Öğrencilerimin önünde polis memuru Hasan D. fevri davrandığımı iddia ederek beni emniyete götüreceğini söylerek onların gözü önünde küçük düşürdü. Çok rencide oldum. Psikolojim bozuldu" dedi.

Kaynak: İHA