Soma'da Orman Yangınlarına Karşı Tedbirler Alındı

Soma'da yaz aylarında meydana gelen yangınların önüne geçmek amacıyla her yıl toplanan Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu bu yıl da gerekli tedbirleri aldı.

Soma'da Orman Yangınlarına Karşı Tedbirler Alındı
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu yangın tedbirlerinin alınması amacıyla Kaymakam Abdülkadir Karataş'ın başkanlığında toplandı. Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Kd. Yzb. İbrahim Kılınç, Emniyet Müdürü V. Ali Kemal Arda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, ELİ Müessese Müdür Yardımcısı Süleyman Altıparmak, Soma Orman İşletme Şefi Gökhan Şahin, İtfaiye Müdürü Temel Korkmaz, İlçe Vaizi Emin Yıldırım ve bazı köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Karataş, Toplantının amacı orman yangınları ile mücadele yollarını belirlemek ve çıkacak yangınları büyümeden bertaraf etmek. İlçemizde her kurumda bu yönde seferber olacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yangınla mücadelemizi iyi bir şekilde geçirmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Soma'da meydana gelen yangınlarda kamu kurumları destekleriyle havadan yerden söndürme araç ve gereçleri ile örnek bir yıl geçirdik. amacımız hiç orman yangınının olmamasını sağlamak. Bu yönde alınacak önleyici tedbirler için toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Orman İşletme Şefi Gökhan Şahin ise Soma'da kamu kurum ve kuruluşlarının orman yangınları konusunda ciddi desteğinin olduğunu belirterek, "Bu dönem bahar ayında küçük çaplı 4 yangınımız oldu. Geçtiğimiz yıl toplamda yangın sayımız 21 idi. Bu yangınlarda toplamda 8 hektar alanımız yandı. Bunun 4 hektarı tepe 4'ü de örtü yangınıydı. İstatistiklere baktığımızda bu yıl da ortalama 20'ye yakın yangın olabilir. Ama olmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Soma'nın geniş orman alanına sahip olması bu nedenle yangın riski olan bölge olduğu için bu yılda bir helikopter Cenkyeri'nde hazır bekleyecek. Burada vatandaşlara büyük iş düşüyor. Herhangi bir yangın olaylarında direk 177 numaralı Yangın ihbar hattını ararsak bizim işimizi daha da kolaylaştırmış olacaklardır."dedi.

Kaynak: İHA