Siirt Valisi Musa Çolak'tan Engelli Aileye Ziyaret

Siirt Valisi Musa Çolak, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Yenimahalle'de ikamet eden Buğdacı ailesini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Siirt Valisi Musa Çolak'tan Engelli Aileye Ziyaret
Engelli ve 6 çocuk babası olan Yılmaz Buğdacı'ya devlet olarak gerekli desteğin verileceğini belirten Vali Musa Çolak, Buğdacı'nın eşine evde bakım hizmeti olarak her ay düzenli maaş ödendiğini, ayrıca kalabalık bir nüfus olmaları nedeniyle de, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da aileye, gereken ayni ve nakdi yardımların yapılacağını söyledi.

Çolak, sosyal devlet olma gereği olarak devletin engelli vatandaşlara yönelik önemli hizmetler sunduğunu kaydederek, "Devletimiz, engelliler için önemli çalışmalar yapmakta, yeni yasalar çıkarmaktadır. Bu yasaların içeriğinde ekonomik ve sosyal yoksulluk içerisindeki engellilerin bakımı için ailelerine maaş bağlanması, evde bakımlarının sağlanması, istihdam olanaklarının artırılması, kimsesiz engellilerin rehabilitasyon merkezinde bakımı, özel eğitim alan engellilerin, eğitim giderlerinin karşılanması yer almaktadır. Bu duygularımla, tüm özürlü vatandaşlarımızın engelliler gününü kutlarım" dedi

Vali Musa Çolak'ın engelli aile ziyaretinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Turan Geyik de hazır bulundu

Kaynak: İHA