Sakarya’nın Kültür ve Göç Haritası Projesi Türkiye İkincisi Oldu

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen Sosyal Bilimler Olimpiyatları’na (USOBO) damga vurgu.

Sakarya’nın Kültür ve Göç Haritası Projesi Türkiye İkincisi Oldu
Yarışmada bir Türkiye birinciliği kazanan okul, iki adette ikincilik elde etti. Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Fatih Üniversitesi’nin düzenlediği Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatları’na (USOBO) , Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi damga vururken, bu yıl dördüncüsü düzenlenen olimpiyatlara ilk günden bu yana yüksek başvuruda bulunan okulu bu yılı da en iyi derecelerle tamamladı.

Proje, Metin Analizi ve Forum olmak üzere üç ana dalda yapılan olimpiyatlara toplamda 34 metinle başvuran Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, bu çalışmalardan 9 tanesi ile de finallere katıldı.

Forum Kategori’sinden yarışmaya katılan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, onuncu sınıf öğrencilerinden Alperen Arslan yapılan iki oturumda sonucunda Altın Madalya alarak Forum 1. Türkiye Birinciliğine imza attı.

Yarışmaya Proje Kategori’sinden katılan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, onuncu sınıf öğrencilerinden Neşe Gül Özcan ve Didem Uzun ise Altın Madalya ve Türkiye İkinciliği kazandılar.

Sakarya’da Kültürel Armoni ve Hoşgörü konusunda proje yapan öğrencilerin projeleri Sakarya’da işleve konmuş durumda.

Öğrenciler hazırladıkları proje ile Sakarya’nın Göç ve kültür Haritasını gün yüzüne çıkarırken, Sakarya’nın çok kültürlü yapısının şehir hayatına yansımadığından yola çıkarak, kültürlerin zenginliğinin günlük yaşantıya nüfus edebilmesi için yapılması gerekenlerin konunun muhatapları ile birebir görüşmeler yaparak bulmaya çalışıyor.

20’den fazla etnik milletin yaşadığı ve onlarca farklı dilin konuşulduğu Sakarya’da kültürlerin günlük yaşantıya ne kadar yansıdığı konusuna eğilen “Sakarya’da Kültürel Armoni ve Hoşgörü” projesi çok kültürlü yapısı ile Türkiye’de örnek bir tablo oluşturan Sakarya’nın kendi öz kültürünün var olup olmadığına cevap arıyor.

Okul öğrencilerinden Neşe Gül Özcan ve Didem Uzun’un yürütücülüğünü yaptığı ve Fatih Üniversitesinin düzenlediği USOBO yarışmasında Türkiye ikinciliği kazanan proje özetle, Sakarya’nın göç ve kültür haritasına odaklanıyor.

Öğrenciler Sakarya’nın coğrafyasını araştırarak bu bölgeye göç etmiş olan çeşitli milletlerin sergiledikleri hoşgörü hakkında şehir halkı ile yakından irtibata geçerek analizler yaparak bunların günlük yaşantıda uygulanma oranını bulmaya çalışıyor.

Yarışmada Proje Kategorisinden katılan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 9. Sınıf öğrencileri Nida Yolcu Ve Zehra Turan yaptıkları proje ile Altın Madalya ve Türkiye ikinciliği kazandılar.

Proje kategorisinde yarışan Nurhan Tanrıverdi Gümüş Madalya alırken, yine projeleri’yle Ayşe Tekin ve Kübra Önem ise bronz madalya başarılarına imza attılar .
Kaynak: İHA