Otogaz Tamirhanesinde Patlama: 1 Ölü, 7 Yaralı

Gaziantep’te bir otogaz tamirhanesinde meydana gelen patlama sonucu 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Otogaz Tamirhanesinde Patlama: 1 Ölü, 7 Yaralı
Patlama sonrasında olayın yaşandığı bölge adeta savaş alanına döndü. Patlamada ölen bir işçinin cesedi işyerinin 35 metre karşısında bulunan inşaat halindeki binanın üst katında bulundu. Patlama sonrası, çok sayıda araç ve işyeri de zarar gördü. Gaziantep Kolejtepe Mahallesi’ndeki Göçerle Sokak’ta, oto tamircilerinin yer aldığı bölgede akşam saatlerinde şiddetli bir patlama yaşandı. Otogaz tamirhanesinde ilk belirlemelere göre, gaz sıkışmasından dolayı sanayi tüpünün patlaması sonucu meydana geldiği düşünülen olay sonrasında, çok sayıda itfaiye ve ambulans bölgeye sevk edildi.

Patlama sonucu 3 gün önce işe başladığı öğrenilen 35 yaşındaki Cevdet Açıkgöz isimli işçi de patlama basıncının etkisiyle yolun karşısında bulunan inşaat halindeki binanın üst katına savruldu. Olay yerinde inceleme yapan itfaiye ve sağlık ekipleri, vatandaşların uyarısı üzerine çıktıkları binada Açıkgöz’ün hayatını kaybettiğini tespit etti. Patlamanın etkisiyle yaralanan ve durumları ağır olan Özkan Dal (23), Eyüp Karakuş (21), Oğuz Açık (27), Bayram Ekiciler (23), Halil İbrahim Güzel (21), Yunus Doğan (21) Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Yanık Merkezi Yoğun Bakım Üniversitesi’nde tedavi altına alındı. Hayati tehlikeleri bulunan 6 kişinin dışında, yine olayda yaralanan ve iş yeri sahibinin oğlu olduğu öğrenilen Mehmet Ali Servet (12) de aynı ünitede tedavi altına alındı.

Öte yandan, olay sonrasında savaş alanına dönen sokakta Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da incelemelerde bulundu. Patlamanın yaşandığı tamirhaneye giderek ekiplerden bilgi alan Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şuanda tespit edebildiğimiz bir şey yok. İtfaiye ekiplerimiz konuyla ilgili çalışma yapıyor. Ön tanı, bir gaz sıkışması olarak görünüyor. Sanayi tüpünün sıkışması sonucu bir patlama. Yan taraftaki dükkan da bundan zarar görmüş. Üzücü bir olay. Şuanda, olayla ilgili teknik ekibin vereceği rapor önemli.” ifadelerini kullandı. Patlamayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor .