İl Özel İdaresi Yetkilileri, Müteahhitler İle Bir Araya Geldi

Gaziantep’te eğitim yatırımları ile yapılan okulların kaliteli ve hızlı bir biçimde bitirilmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, müteahhitlerle bir araya geldi.

Alt Yapı Daire Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, Genel Sekreter Cafer Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akgün, İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu Üyesi Ahmet İnal, Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu ve çok sayıda müteahhit katıldı.

Yapımı devam eden bazı okullarda eksiklikler tespit ettiklerini belirten Cafer Yılmaz, “Parlayan ve hızla yükselen Gaziantep’e yakışır güzel okullar, hastaneler ve konutlar inşa edilmelidir. Özellikle eğitim yuvası olan okulların daha kaliteli ve hızlı bir biçimde yapılması gerekmektedir. Eğitim tüm Türkiye’nin olduğu gibi Gaziantep’in de en önemli sorunlarından bir tanesidir. Eğitim seviyesi düşük olan bir kentte yaşam kalitesi de o kadar zayıf olur" dedi.

Vali Erdal Ata'nın göreve geldiği günden bu yana eğitim alanında ciddi çalışmalar ve projeler başlattığını söyleyen Yılmaz, "Sizlerde yapılan bu yatırımların bir parçasısınız. Çünkü bu okulların yapımı da sizlere aittir. Erdal Ata Bey'in de en çok üzerinde durduğu konu, okulların kalitesiz ve geç sürede yapılmasıdır. Bu sebeple sizler, kaliteli ve hızlı bir biçimde bu eğitim yuvalarını tamamlarsanız, geleceğimiz adına çok önemli bir iş başarmış olursunuz. Sizin çocuklarınız belki özel belki de devlet okullarında eğitim görüyor. Ancak bu okulları yaparken, kendi çocuklarınızın da bu okullarda eğitim göreceğini düşünerek çalışırsanız kaliteden ödün vermesiniz" diye konuştu.

"Bizler hep birlikte el ele vererek bu şehre ve Türkiye’ye en güzel hizmeti vermek adına çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz" diyen Yılmaz, yapılması gerekenin, işi kaliteli bir biçimde yapmak olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Bizler elimize ulaşan kaynakların çoğunu eğitime ayırıyoruz. Derslik sayımızın artması ve çocuklarımızın rahatça eğitim alması için okullar yaptırıyoruz. Sizlerinde bu noktada duyarlı olmasını istiyoruz. İnşaatını kaliteli ve titizlikle yapan müteahhitlerimize de plaket takdim ederek teşekkür edeceğiz” dedi.

İnşaat ile ilgili teknik bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akgün de, müteahhitlerin dikkat etmesi gereken hususlardan bahsetti. Konuşmaların ardından Cafer Yılmaz, müteahhitlerin sorunlarını dinledi .
Kaynak: İHA