Bayburt Valisi İpek, İl Özel İdaresi Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Özel İdare çalışmalarını yerinde inceleyerek 2012 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Merkeze bağlı Akşar Köyü ile Manas Köyü arasında stabilize yol çalışmalarını beraberindeki İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Jandarma Komutanı Albay Hacı Demirezen ve İl Özel İdaresi şube müdürleri ile inceleyen Vali İpek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali İpek, burada yaptığı açıklamada, Bayburt'un toplam yol ağının bin 517 kilometre olduğunu belirterek, ''Birinci derece yolların 743 kilometresi asfalt 69 kilometrelik yol ise stabilizedir. Bunun yanında 705 kilometre ikinci derece yol ağı ve 3000 kilometre civarında da arazi yolları bulunmaktadır'' dedi.

Kentte 165 köyün tamamında şebekeli içme suyu ve kanalizasyonun mevcut olduğunu kaydeden Vali İpek, ''2012 yılında İl Özel İdaresinin yatırım programı kapsamında yol ve ulaşım alanında 14 adet sanat yapısı planlanmış olup 10 adedi ihaleye çıkarılmıştır. Planlanan 23 kilometre birinci kat asfaltın yapımına imkanlar ölçüsünde gayret gösterilecektir. Yine planlanan 312 kilometre ikinci kat asfalt çalışmasının 130 kilometresi KÖYDES projesi kapsamında yapılacak olup, kalanının yapımı için kaynak arayışları sürdürülmektedir'' diye konuştu.

Vali İpek, yatırım programında 13 köyde kanalizasyon projesi uygulamasının planladığını anlatarak, şöyle devam etti:

''Bunun 6 adedi ihaleye çıkarılmıştır. İçme suyu ile ilgili olarak 14 köyde içme suyu deposu, şebeke veya isale hattının yenilenmesi planlanmış olup bunlardan 4 adedi ihale edilmiştir. Yenileme çalışmaları için ihtiyaç duyulan borular KÖYDES projesi kapsamın da alınacak ve İl Özel İdaresinin makineleri ile yenileme çalışmaları yerine getirilecektir. Gölet ve sulama kanallarıyla ile ilgili yatırım programında planlanan 12 projeden 5 adedi devam ettirilmektedir. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırsal kalkınma programı için 5 adet projenin proje ihalesi yapılmış olup toplam 6 adet projenin hazırlığı devam etmektedir.''

Vali İpek, 2012 yılında mevcut birinci kat asfalt yollarının 172 kilometresinin onarımının yapılmasının hedeflendiğini, hava şartlarının uygun olmasıyla birlikte onarım çalışmalarına başlanacağını belirterek, ''Ayrıca 60 kilometre yolun stabilizesinin yapılması, 69 kilometrelik yolun ise tesviye ve onarımının yapılması planlanmış ve çalışmalara başlanmıştır'' dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen, Doğaltaş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Bağlı Üretim Modeli Projesi'nin devam ettiğini söyleyen Vali İpek, Doğaltaş tesisinin kurulacağı Organize Sanayi Bölgesindeki alanda hafriyat çalışmaları tamamlandığını belirterek, tesisin ihalesiyle ilgili tüm işlerin bittiğini, ilgili bakanlığın yakın tarihte ihaleye çıkarılmasını beklediklerini kaydetti.

SODES kapsamında hazırlanan, Çocuk Kuşağı Projesi'yle 38 köye çocuk parkı yapımı projesinin ihalesinin yapıldığını belirten İpek, ağustos ayına kadar projenin tamamlanması hedeflendiğini vurguladı .
Kaynak: AA