Bartın'da Irmak Kıyısında Patlamamış Lav Silahı Bulundu

Bartın'da ırmak kıyısında patlamamış lav silahı bulundu.

Sanayi Sitesi'nde ırmak kenarında sandal indirecek yer açmak için temizlik yapan Musa Toprak, diken kesme aletinin metal parçaya dokunduğunu fark etti. Toprak, gördüğü buluntunun silah olduğunu düşünerek durumu emniyete bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları, yaptıkları incelemenin ardından buluntunun patlamamış lav silahı olduğunu tespit etti.

Silahın bulunduğu bölgeye gelen Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada bir vatandaşın ihbarından sonra olay yerinde bomba imha uzmanlarının inceleme yaptığını söyledi.

İlk belirlemelere göre mühimmatın NATO standartları olarak bilinen lav silahı olduğunu ifade eden Altınok, ''Silahın üzerinde seri numarası bulunuyor ve patlamamış. Ama kısmen deforme olmuş. Cumhuriyet Başsavcılığımızın bilgileri doğrultusunda mühimmatın menşei, nerelerde kullanıldığı gibi konularla ilgili adli süreç başlatılacak ve bulunan mühimmat imha edilecektir. Şu anda buraya hangi yolla ve nasıl geldiği konusunda bir fikir yürütmemiz imkansız'' diye konuştu.

Kaynak: AA