Yılmaz'ın Karaciğeri ve Böbrekleri İzmir'de

Uşak'ta intihar girişiminin ardından beyin ölümü gerçekleşen ve tüm organları bağışlanan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın karaciğeri ve böbreği İzmir Kent Hastanesi'nde iki hastaya yaşam umudu oldu.

Yılmaz'ın Karaciğeri ve Böbrekleri İzmir'de
Yüzü de bağışlanan Yılmaz'ın karaciğeri 9 yaşındaki Murat Akın'a takılırken, böbrek nakline ise 54 yaşındaki Ahmet Zeki İzmir uygun bulundu. İzmir'in diyaliz sonrası ameliyata alınacağı bildirildi.

Tevfik Yılmaz'ın karaciğeri Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesine bağlı Kale köyünde oturan Fatma-Bayram çiftinin üç çocuğunun en büyüğü olan Murat'a yeni bir yaşamın kapılarını açtı. Oğlunun 2,5 yaşından bu yana böbrek rahatsızlığı olduğunu, bunun tedavisi sürerken karaciğerinde de sorun çıktığını belirten baba Akın, “Oğlum Afyon'daki hastanelerden sonra yıllardır İzmir'deki Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde tedavi görüyor, kontrolleri yapılıyordu. 11 Nisan'da son kontrolünü yaptırdık. Ama 15-20 gün geçti, oğlum kötüleşti. Tekrar aynı hastaneye getirdik, bu kez yatırdılar ve nakil olması gerektiğini söylediler. 5 gün orada yattıktan sonra bizi Kent Hastanesi'ne sevk ettiler. Annesinden karaciğer alınacaktı, uygun bulunmadı. Ben verici oldum, dün tahlil sonuçlarını alacaktım. Doktorumuz müjde verdi, kadavradan organ bulunduğunu söyledi.

Hem sevindim hem çok üzüldüm. Keşke o genç ölmeseydi de o anne baba o üzüntüyü yaşamasaydı, benim evladıma da benim karaciğerimden parça takılsaydı. Başsağlığı, sabır diliyorum. Teşekkür ediyorum. Minnettarım. İnşallah oğlum sağlığına kavuştuğu zaman verici aileye giderek hem teşekkür edeceğiz hem de taziye dileklerimizi ileteceğiz.” dedi.

Murat'a karaciğer nakli, sabaha karşı Uşak'ta operasyonla organları alıp gelen Opr. Dr. Cahit Yılmaz'ın da yer aldığı Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper'den ve Opr. Dr. Zafer Önen'den oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi.

Yaklaşık 7 saat süren operasyonun başarılı olduğu, yoğun bakıma alınan küçük Murat'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ŞANS, ÜÇÜNCÜ ÇAĞRIDA YÜZÜNE GÜLDÜ
Öte yandan yaşamına son veren gencin böbreklerinden biri de yine Kent Hastanesi'nde alıcı buldu. 3 yıldan bu yana diyalize bağlı yaşam süren, canlı vericisi bulunmayan 54 yaşındaki Ahmet Zeki İzmir, Yılmaz'ın bağış böbreğine uygun bulundu. Canlı verici olabilecek iki yakınından biri diyabet, diğeri by-pass'lı olduğu için kadavradan bağış beklemek zorunda olan İzmir, Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu ve Nefroloji Uzmanı Dr. Serkan Yıldız'dan oluşan ekip tarafından operasyona hazırlandı. Nakil öncesi diyalize alınan İzmir, 2,5 yıldan beri kadavra listesinde beklemede olduğunu belirterek, “İki kez bağış organ için çağrıldı, ikisi de olmadı. Şans üçüncüsünde yüzüme güldü. Önce sevindim ama organları bağışlanan kişinin henüz 19 yaşında bir genç olduğunu öğrenince çok üzüldüm. Biz de ailece tüm organlarımızı bağışlamıştık. Bu nakil sonrasında o gencin ailesini ziyaret etmek, minnetimi iletmek istiyorum.” şeklinde konuştu .