THK, Fitre, Zekat ve Deri Gelirlerini Kaymakam Akçay'a Teslim Etti

Türk Hava Kurumu Gelibolu Şube Başkanlığı, 2010 yılında toplanan fitre, zekat ve kurban derilerinden elde edilen gelirlerin Eceabat'a ait kısmını, Kaymakam Mehmet Akçay'a teslim etti.

THK Gelibolu Şube Başkanı Servet Ersoy, 2010 yılında Eceabat sınırlarında toplanan fitre, zekat ve kurban derilerinden elde edilen gelirlerin ilçe payına düşen kısmı olan 7 bin 500 lirayı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilmek üzere Kaymakam Akçay'a verdi.

Ersoy, burada yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Ankara Etimesgut'ta vakıf üniversitesinin açıldığını ve 27 adet yeni eğitim uçağının hazır hale geldiğini söyledi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 tane uçuş okulunda ise eğitimlere başladığını ifade eden Ersoy, bu yıl ki eğitim sisteminde 6 dalda daha branş açıldığını bildirdi.

Ersoy, ''Yangınlarda dışa bağımlı pilot kiralama sistemi ortadan kalkarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan protokol gereği tüm bu işlemleri artık THK yapmaktadır'' dedi.

Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay da THK ile birlikte topladıkları kurban derisi, fitre ve zekatların yüzde 50'sini ilçedeki yoksul insanlara dağıtmak üzere teslim aldıklarını söyledi.

Üniversitenin açılması, pilotlar yetiştirilmesi ve orman yangınlarıyla mücadelenin THK'nun asli görevlerinden biri haline gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Akçay, ''Bizlere ve THK'na güvenerek fitre, zekat ve kurban derilerini bağışlayan vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu .
Kaynak: AA