Teröristler Tarafından Öldürülen Kızların Anneleri, Yılın Annesi Seçildi

Siirt'te 21 Eylül 2011'de polis okulu yolunda bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan hain saldırıda hayatını kaybeden Nergiz Evin, Zeynep Evin, Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin'in anneleri yılın annesi seçildi.

Teröristler Tarafından Öldürülen Kızların Anneleri, Yılın Annesi Seçildi
Vali Musa Çolak’ın eşi Gülsüm Çolak öncülüğünde düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde, 21 Eylül 2011 tarihinde, terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu yaşamlarını yitiren kızların anneleri, Esmer Evin, Kevser Çekin ve Ayşe Olgaç yılın anneleri seçildi.

Siirt Öğretmenevi'nde düzenlenen “Anneler Günü” etkinliğinde; bir konuşma yapan Gülsüm Çolak, “İlimizde bölücü terör örgütü tarafından haince yapılan saldırı sonucu yaşamlarını yitiren masum ve suçsuz genç kızlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Hain saldırı sonucu yaşamlarını yitiren genç kızlarımızın annelerinin yılın annesi seçilmeleri çok anlamlı. Kendilerinin Anneler Günü'nü, en samimi duygularımla kutluyor, ellerinden saygıyla öpüyorum. Acılarını yürekten paylaşıyorum.” dedi.

Terör örgütünü kınayan Gülsüm Çolak, “Allah böyle acıları bir daha bizlere yaşatmasın. Terörün vahşice, haince işlediği cinayetleri bir anne olarak, şiddetle, nefretle kınıyor ve lanetliyorum. İlimizde cereyan eden bu olay, tüm Siirtlileri ve tüm ülkemizi derin bir yasa boğdu. Bu duygularımla tüm annelerin ellerinden saygıyla öpüyor, Anneler gününü kutluyorum.” diye konuştu.

Anneler Günü etkinliğine, Vali Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak, protokol üyelerinin eşleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Siirt Polis Okulu yolunda 21 Eylül 2011 tarihinde, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda Nergiz Evin, Zeynep Evin, Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin yaşamlarını yitirmiş, Nuran Evin ve Gülcan Olgaç ise yaralanmıştı .