Saat ve Aksesuar Markası Montblanc, Türkiye'yi Büyüme Üssü Seçti

Dünyaca ünlü kalem, saat, mücevher ve aksesuar markası Montblanc, Türkiye'yi bölgesinde büyüme üssü seçti.

Şirketin Avrupa ve Asya sorumlusu Elvir Johic, ekonomik olarak dünyadaki en hızlı gelişen ülkelerin başında Türkiye'yi gördüklerini belirterek, "Tabii ki Asya ve Güney Afrika, bizim için önemli pazarlar. Ama şu an Türkiye, hedefler açısından en tepe noktadaki ülke." dedi.

Marka'nın Grace Kelly 2012 özel koleksiyonunu tanıtmak için Türkiye'ye gelen Montblanc Avrupa ve Asya sorumlusu Elvir Johic, diğer yeni koleksiyonları hakkında da bilgi verdi. 1982'de bir araba kazasında hayatını kaybeden Oscar ödüllü aktris Grace Kelly, dönemin moda simgesi ve Monaco'nun prensesiydi. Johic, özel koleksiyonlarında 2012 için sanat dünyasında sadeliğin sembolü olarak bilinen Monaco Prensesi Grace Kelly'nin yaşam tarzının yansıtıldığını söyledi.

Her yıl çok önemli isimleri onurlandıracak ithaf koleksiyonları düzenlediklerini aktaran Johic, "Burada en önemli unsur, ithaf ettiğimiz kişinin bir değere hizmet etmiş olması. Bu yıl da sanata ve kültüre etkisi olduğu için Grace Kelly'yi tercih ettik." dedi.

Kelly, gönüllülük projelerinde yer almasıyla da bilinen bir isimdi. Adını Avrupa'nın en yüksek dağı olan Montblanc'tan alan marka, butiklerle birlikte dünya genelinde 3 bin 500 satış noktasına sahip. Türkiye'de sadece İstanbul ve Ankara'da butik olarak faaliyet gösteriyor. Antep, Adana, Bursa ve İzmir'de ise markanın Türkiye temsilcisi Rotap üzerinden bayilikler yoluyla faaliyet gösteriyor. Montblanc'ın Türkiye temsilcisi Rotap'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, markanın saat, mücevher ve kalemi ilk kez tek koleksiyonda bir araya getirdiğine işaret etti. Monaco Prensesi ile bütünleşen pembe gül sembolünün koleksiyonun bütün parçalarında kullanıldığını belirten Bal, İstanbul ve Ankara Montblanc butiklerinde yer alacak ürünlerin dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından ilgiyle karşılandığını söyledi .