Memur-Sen: Hükümetin Teklifi, Alanlara Davettir

Memur-Sen, Kamu İşveren Kurulu'nun 2012 için yüzde 3+3 ve 2013 yılı için yüzde 2+3'lük zam teklifini, ülke genelinde yaptığı eylemlerle protesto etti.

Memur-Sen: Hükümetin Teklifi, Alanlara Davettir
İzmir'deki eylem, Konak Meydanı'nda yapıldı. Burada konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, 2,5 milyon kamu görevlisi ve milyonlarca emekli adına, en kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti’nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi beklediklerini söyledi.

Kamu İşveren Heyeti'nin teklifinin yok hükmünde olduğunu iddia eden Şenocak, yeni teklif beklentilerinin karşılanmaması halinde alanları ısıtmaya hazır olduklarını vurguladı. Üretim ve örgütlenmeden gelen güçlerini masada görmezden gelenlerin, alanlara çıktıklarında o gücü göreceğini ve kabul edeceğini de belirten Şenocak, "Kamu İşveren Heyeti, hizmet kollarına ilişkin görüşmelerde takındığı 'Benim dediğim olur' dayatmasını, genel toplu sözleşme görüşmelerinde de sürdürmektedir. Maalesef, ‘Ekonomik büyümede dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk’, ‘Ekonomik gelişmede Avrupa’ya örnek ülke durumundayız’ diyen hükümetin, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Biz toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk ancak bu teklifle kendimizi şakacı programında, tiyatro salonunda gibi hissettik." şeklinde konuştu.

'HÜKÜMETİN HİÇBİR ENFLASYON TAHMİNİ TUTMADI'Kamu İşveren Heyeti kanalıyla masaya getirilen teklifte hedeflenen enflasyonun dikkate alındığı iddiasında bulunanMemur-Sen İl Başkanı Şenocak, son yıllarda hükümetin hedefiyle gerçekleşen enflasyon rakamları arasında yüzde 100’lere varan farklar oluştuğuna dikkat çekti. 2012 yılının ilk çeyreğinde, yani ilk dört ayda enflasyonun yüzde 3,05 olduğunu söyleyen Abdurrahim Şenocak, getirilen teklifin bunu bile karşılamaktan uzak olduğunu vurguladı .