Malatya'da 368 Motosiklet Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, şehir içi trafik denetimlerinde, 1 Ocak ile 30 Nisan tarihleri arasında 368 motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulandığını söyledi.

Malatya Polisevi'nde şube müdürleriyle ortak basın toplantısı düzenleyen Aygün, ''Güvenli kent'' kimliğini korumak için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Hazırlanan projeleri basına anlatan Aygün, ''Kentin huzurunun devamı adına Emniyet Müdürlüğü olarak, bir çok yeni projeyle çalışmalarımıza devam edeceğiz'' dedi.

Bir süre önce suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonda bir çok örgüt mensubunun tutuklandığını anımsatan Aygün, halkın iyi niyetini kullanan dilenciler konusuna da eğileceklerini kaydetti.

Malatya'yı 14 bölgeye ayırdıklarını ve her bölgeye bir ekip düşecek şekilde görev bölümü yapıldığını dile getiren Aygün, şöyle konuştu:

''Ana caddelerde, umuma açık yerlerde ve ibadethanelerin çevrelerinde dilencilik yapmak suretiyle çevreyi rahatsız eden kişiler bulunmaktadır. Bu kişiler, kendileri ve çevre için risk oluşturmaktadırlar. Dilenciliği önleme eylem planı çerçevesinde, toplumun huzurunun ve sükununun sağlanması amaçlanmaktadır.''

Kentte özellikle kurallara uymayan motosiklet sürücülerine karşı da etkin bir çalışma başlattıklarını anlatan Aygün, şöyle devam etti:

''Bize düşen trafiğin denetiminin sağlıklı yapılmasıdır. Bu denetimlerde gördük ki, özellikle motosiklet kullanıcılarının çoğunluğu trafik kurallarına uymuyorlar. Şehir içi trafik denetimlerinde, 1 Ocak ile 30 Nisan günleri arasında 368 motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Bu cezaların, 205'i kask takmayanlara, 42'si yetersiz ehliyeti olanlara, 35'i tescilsiz motosiklet kullananlara, 86'sı ise sürücü belgesiz araç kullananlara kesilmiştir.''

Aygün, toplantının ardından İnönü Caddesi'nde motosiklet sürücülerine yönelik yapılan uygulamayı izledi .
Kaynak: AA