Kursiyerlerin Yıl Sonu Sergi Açılışına Yağmur Sürprizi

Balıkesir'de Halk Eğitim Merkezindeki kursiyerler tarafından yapılan ürünlerin sergileneceği fuarın açılışı, yağmur altında yapıldı.

Kursiyerlerin Yıl Sonu Sergi Açılışına Yağmur Sürprizi
Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve üç gün süreceği bildirilen Halk Eğitim Fuarı için düzenlenen tören, yağmurun azizliğine uğradı. Resmi törenin iptal edildiği fuarda, kurslar binasının bahçesinde önceden hazırlanmış olan resim tabloları ile birçok ürün, kursiyerler tarafından güçlükle alınıp binaya götürüldü. Törende yağmura hazırlıksız yakalanan onlarca davetli de Halk Eğitim Merkezi binasına sığındı. Bazı davetliler ve çocuklar, fuar alanında kurulan Yörük çadırına girerek korundu. Yağmurun yavaşlayıp dindiği bir arada Vali ve Belediye Başkanının eşleri kurdele kesip fuarı temsili olarak açtı. Hızlı bir şekilde stantları dolaşıp bilgiler alan Vali ve Başkanın eşleri, yağmurun tekrar başlaması üzerine bahçeden ayrılıp binaya girdi.

YAĞMUR ALTINDA SEDYEDE YATTI

Öte yandan, engelliler İçin ayrılan tanıtım standının önünde kurulan sedyede hasta rolünde yatan bir hizmetli, dikkat çekti. Koluna serum bağlı şekilde sedyede yatıp hasta rolü oynaması emredilen Kasım Kuvvetli, yağmurun altında sedyeden kalkmadı. Hızlanan yağmura rağmen yatmaya devam eden şahıs, yetkililerin uyarması üzerine sedyeden kalktı. Belediye Yaşlı Bakımvinde çalıştığını söyleyen Kasım Kuvvetli, neden yağmur altında yattığı sorusuna, "Yaşlı hasta rolü oynama görevi verildi.

'Yat' diyorlar yatıyoruz. 'Kalk' diyorlar kalkıyoruz. Emir demiri kesiyor, verilen talimat bu. Görev neyse o" dedi

Fuarda yağmurdan korunmaya çalışan birçok ürün sular altında kaldı. Balıkesir Halk Eğitim Fuarının açılışındaki yağmurlu törene Vali Yılmaz Arslan'ın eşi Hümeyra Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok'un eşi Nesrin Ok, İl Milli Eğitim Müdürü İbraim Aydın, Halk Eğitim Merkezi müdürü Mustafa Canseven, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Anneler Derneği Başkanı Zekiye Seferbey, okul müdürleri, muhtarlar, çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA