İslam Tarihi Profesörü İhsan Süreyya Sırma, Vali Musa Çolak’ı Ziyaret Etti

Halen Avusturya Viyana Üniversitesi İslam Akademisi öğretim görevlisi olarak görev yapan Siirt-Pervarili Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Vali Musa Çolak’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

İslam Tarihi Profesörü İhsan Süreyya Sırma, Vali Musa Çolak’ı Ziyaret Etti
Valilik makamında yapılan görüşmeye, İstanbul'da Enerji sektöründe çalışan iş adamı Nejat Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu, Milli Eğitim Şube Müdürü Cengizhan Başaran da eşlik etti. Sırma, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konferansa davet edildiğini ancak yoğun programı nedeniyle katılamadığını söyledi.

Bunu bir vefa borcu olarak gördüğünü belirten Sırma, bu sebeple Siirt merkez ve Pervari ilçelerinde “Peygamber Efendimizin Hayatını Anlamak” konulu iki konferans verdiğini kaydetti.

Siirt’te büyük bir ilgiyle karşılandığını belirten Sırma, "Siirtli hemşehrilerime buradan teşekkür ederim" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Musa Çolak ise, "Siirt ilinin yetiştirdiği önemli bilim adamlarından biri olan Prof. İhsan Süreyya Sırma, edebiyatımıza kazandırdığı önemli eserlerin yanı sıra, dünyanın dört bir tarafında verdiği konferanslar ve tebliğler ile insanlara en güzel bilgileri anlatmakta ve insanların aydınlanmasında önemli bir görevi ifa etmektedir. Kendilerine bundan sonraki yaşamlarında, uzun ömür ve başarılar dilerim” dedi.

Daha sonra Vali Musa Çolak, ziyaret anısına, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’ya Siirt'in tarihi ve kültürel değerlerini gösteren bir plaket verdi .
Kaynak: İHA