Devlet Bahçeli: Yargı Hızlı Çalıştırılarak Tutuklu Vekiller Sorunu Kökten Çözülmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargının hızlı çalıştırılmasına imkan vererek tutuklu vekiller sorununun kökten çözülmesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bahçeli: Yargı Hızlı Çalıştırılarak Tutuklu Vekiller Sorunu Kökten Çözülmeli
Partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Devlet Bahçeli, tutuklu milletvekilleriyle ilgili soruya, "Sayın Başbakan ve AKP yöneticileri sakıncalı unsurların neler olabileceği konusunda kamuoyunu aydınlatmalı. Meclis Başkanlığı'nda yapılacak olan istişari toplantıda siyasi partileri bilgilendirmelidir. Tutuklular konusu AKP’nin istediği zaman istismar edeceği bir konu olmaktan uzaktır. Eğer konunun sakıncalarının çok büyük olduğu düşünülüyor ise yargıyı harekete geçirerek, orayı daha hızlı çalışacak imkânları yargıçlara sağlamak suretiyle sorunun kökten çözülmesi yönünün tercih edilmesinde fayda var. Bunlar bizim milletvekillerimizdir. Milletvekili oldukları sürece tutuklu milletvekili kavramı ile özde ve sözde bağdaşmaz." dedi.

Gazetecilerin memurlara yapılacak zamma ilişkin önerilen 3+3 oranı ile ilgili soruya Bahçeli, "Aldatıcı olmuştur. Çalışan kardeşlerimizi istismar etmiştir. Hala bu istismarı devam ettirmektedir. 3+3 ile daha fazla talep elde edebilmek için memurları kendi etrafında yaşamaya mecbur bırakmayı tercih etmektedir. Bu iktidarın sonu demektir." diye konuştu .