Beyin Ölümü Gerçekleşen 19 Yaşındaki Gencin Organları, Alınmaya Başlandı

Uşak'ta, beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki gencin organları, Antalya, Ankara ve İzmir'den gelen 3 ekip tarafından alınmaya başlandı.

8 Mayıs'ta girdiği bunalım sonucu intihar eden 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın, tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi'nde beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu ailesi tarafından organlarının bağışlanmasının ardından, organ nakil merkezleriyle iletişime geçildi.

Bunun sonucunda, Akdeniz Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve İzmir Kent Hastanesi'nden birer ekip, Uşak Devlet Hastanesi'ne geldi.

Akdeniz Üniversitesi ekibinden Türkiye'deki ilk yüz naklinin gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, hastane girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce de Türkiye'nin ilk yüz nakli için Uşak'a geldiklerini hatırlatarak, ''Uşak, uğurlu geldi. Türkiye'deki 4'üncü yüz naklini gerçekleştireceğiz. Umarım her şey yolunda gider'' dedi.

Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın da Tevfik Yılmaz'dan alınacak yüzün, Akdeniz Üniversitesi'nde İzmir'den gidecek bir hastaya takılacağını, kalbin Gazi Üniversitesi'nde, karaciğer ve böbreklerin İzmir Kent Hastanesi'nde, korneaların da Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki hastalara nakledileceğini kaydetti.

Kol ve bacak nakliyle ilgili henüz net bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Dr. Aydın, bu nedenle uzuvların alınıp alınmayacağının henüz belli olmadığını ifade etti.

-''Umarım oğlumun organları, birçok insana can verir''-

Tevfik Yılmaz'ın babası Mehmet Yılmaz ise doktorların öğle saatlerinde oğlunun beyin ölümünün gerçekleştiğini bildirdiğini belirterek, Dr. Zafer Aydın'ın ikna etmesi sonucu, oğlunun tüm organlarını bağışlama kararı aldıklarını söyledi.

''Umarım oğlumun organları, birçok insana can verir'' diyen Yılmaz, organ naklinin yaygınlaşması için herkese organlarını bağışlaması çağrısında bulundu.

-İlk yüz naklinin donörünün ailesinden destek-

Türkiye'nin ilk yüz naklinin donörü Ahmet Kaya'nın kardeşi Fadime Çil de Tevfik Yılmaz'ın ailesine destek için Uşak Devlet Hastanesi'ne geldi. Fadime Çil, televizyondan Uşak'ta nakil olacağını duyduğunu anlatarak, ''Bunu duyar duymaz hastaneye geldim. Tevfik Yılmaz'ın ailesine destek vermek istedim. Çok hayırlı bir iş yapıyorlar. Biz bu süreci daha önce yaşamıştık. Manevi destek için buradayım'' diye konuştu.

-Sağlık Bakanlığı'ndan 2 ambulans uçak-

Tevfik Yılmaz'ın organları, Antalya, Ankara ve İzmir'den gelen 3 ekip tarafından alınmaya başlandı. Organların alınmasının ardından Antalya ve Ankara ekiplerinin, Sağlık Bakanlığı'na ait 2 ambulans uçakla, İzmir ekibinin ise karayoluyla gideceği öğrenildi.

8 Mayıs'ta bunalıma giren ve ikamet ettiği Atatürk Mahallesi'ndeki evin çatı katında kendini iple tavana asan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz, ailesi tarafından son anda fark edilmişti. Yaralı genç, Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Yoğun bakımda 7 gündür yaşam mücadelesi veren Yılmaz'ın beyin ölümü bugün gerçekleşmişti .
Kaynak: AA