Aliağalı Süt Üreticileri Tire Süt Kooperatifi'ni Gezdi

Aliağa Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği, ilçenin köyleriyle birlikte kooperatifleşmeyi teşvik etmek ve yaygınlaştırmak, ayrıca hibe ve destek kredileri konusunda bilinçlenmeyi sağlamak amacıyla Tire Süt Kooperatifi’ne gezi düzenledi.

Aliağalı Süt Üreticileri Tire Süt Kooperatifi'ni Gezdi
Geziye Kalabak Köyü Kooperatif Başkanı Mehmet Kartal, Lale Mandıra işletmecilerinden Sebahattin Orhan, ASGİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Veteriner Hekim Şenol Dönmez, Uluslararası Sivil Toplum Kalkınma Ajansı Derneği Başkanı Ramazan Aksaray ve köylüler katıldı.

Gezi heyeti, Tire ilçesine vardığında kooperatif binasında yetkililerce karşılandı. Tanıtım sunumunun ardından Kooperatif Genel Müdür Yardımcısı Cavit Koyutürk, hizmetleriyle ilgili kapsamlı bilgi verdi. Daha sonra et ve süt işleme tesisleri, marketleri, tahıl ve yem depolarıyla akaryakıt istasyonu tesisleri ziyaret edildi ve çalışma esasları anlatıldı.Kısa bir Tire turunun ardından görüşleri alınan heyet, geziden çok etkilendiklerini ifade etti.

Kalabak Köyü Kooperatif Başkanı Mehmet Kartal, gezinin kendileri için kooperatifçilik açısından çok olumlu izlenimler bıraktığını, kendilerinin de Aliağa çevresindeki köylerle birlikte benzer başarılara imza atabileceklerinin somut bir örneğini yakinen gördüklerini söyledi.

Sebahattin Orhan ise bir mandıra işletmecisi olarak ileride yapılabilecek oldukları faaliyetlerle ilgili bir numuneyi yakından inceleme fırsatına sahip olduklarını söyledi.

Dernek Başkanı Aksaray da konuyla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: "Önümüzdeki somut örnekte gördüğümüz gibi bir kooperatifin yapabileceği birçok faaliyet alanı bulunmaktadır. Bunlardan hiçbirisi, bizim yapamayacağımız iş değildir. Çevremizdeki köylerle biraraya geldiğimizde büyük bir güç oluşturabilir, hibe ve destek kredileri gibi birçok imkandan yararlanarak, tek başımıza almamız zor ve masraflı olan makine ve gereçlere, tek başımıza kurmamız imkansız olan tesislere devlet imkanlarıyla sahip olabiliriz. Zaten devletin gıda ve tarım alanlarındaki teşvikleriyle tarımın ve kooperatifleşmenin canlandırılması, köylülerimizin ve kentlilerimizin en öncelikli ihtiyacıdır. "