Yalova'da Sosyal Güvenlik Haftası Etkinliği

Sosyal Güvenlik Kurumu Yalova İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler ilk olarak İl Müdürü Ali Gencer'in Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Ardından İl Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenlenendi.

Gencer, Yalova'da özellikle SGK prim ödemeleri konusunda Türkiye ortalamalarının çok üzerinde bir rakam yakaladığını belirterek, ''Şu anda yüzde 90'ın üzerinde bir oranda tahsilat gerçekleştiriyoruz. Bunda vatandaşlarımızın da duyarlı olmaları son derece etkili. Yine 5510 sayılı yasaya göre bankalar ile tüm kurum ve kuruluşlarının bize bildirimde bulunması da ciddi bir avantaj. Bu sayede kayıt dışının önüne geçiyoruz. Şu ana kadar bilgi paylaşımı sayesinde bu yıl 530 kişi ve 13 iş yeri kayıt altına alındı. Yaptığımız denetimlerde kayıt dışı işçi çalıştıran işletmelere asgari ücretin 2 katına varan oranda idari para cezaları da uyguluyoruz'' dedi.

Daha sonra Yalova Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret eden Gencer, Civelek'e günün anısına çiçek sundu. Sosyal güvenliğin büyük bir toplumsal önemi olduğuna vurgu yapan Vali Esengül Civelek de tüm SGK çalışanlarının haftasını kutladı .
Kaynak: AA