Kaymakam Açık, Öğrencilerle Kitap Fuarını Gezdi

Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, öğrencilerle birlikte kitap fuarını gezdi.

Boğazlıyan Spor Salonu'ndaki fuarı gezen Kaymakam Coşkun Açık, yaptığı açıklamada, ''Kumbaram Kitap Açsın'' kampanyasının amacının, öğrencilere tasarrufu öğretmek ve tasarruf ettikleri bu paralarla da kitap almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Fuarın amacının da öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade eden Açık, şunları söyledi:

''Çocuklarımız boş ve yüzeysel değerlere tutunuyor, kitap okumuyor ve içi boş bir şekilde yetişiyorlar. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz. Bunu dönüştürebilme adına, bir taraftan tüketim kültürüne rağmen tasarruf kültürünü edindirme, diğer taraftan da kitap okuma kültürünü yerleştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye'de düzenli kitap okuma alışkanlığı oranı yüzde 1'dir. Gençlerin yüzde 70'i hiç kitap okumuyor. Boğazlıyan olarak bu yaramızı sarmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu kampanya ile öğrenciler tarafından en az 30 bin adet kitap alınmasını amaçlıyoruz. Öğrencilerin konuya gösterdikleri ilgiden mutluluk duyuyoruz.''

Boğazlıyan'da kitap okumayı sevdirmek için kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ''Kumbaram Kitap Açsın'' kampanyası kapsamında açılan kitap fuarını, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören yaklaşık 5 bin öğrenci ziyaret etti .
Kaynak: AA