''Karadağ'ın Ekoturizme Kazandırılması'' Projesi

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, ''Karadağ'ın Ekoturizme Kazandırılması'' projesiyle Karadağ'ın, ekoturizm bakımından ülkenin en önemli bölgelerinden birisi olacağını söyledi.

Duran, Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü'nde yaptığı basın toplantısında, projeyi MEVKA desteği ile hazırladıklarını ve projenin geçen yıl başladığını belirtti.

Projeyle, bölgenin ekoturizme kazandırılması ve cazibe merkezi haline gelmesiyle yöre halkına sosyo-ekonomik fayda sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Duran, şunları kaydetti:

''Proje ekibimizin çalışmaları sahada aralıksız olarak devam ediyor. Karadağ'ın ekoturizm haritası hazırlandı. Seyir teraslarının yapım çalışmaları devam ediyor. Yöre halkının bilinçlenmesi için eğitim çalışmaları başlayacak. Karadağ'ın yaban hayatı, kültürel ve coğrafi değerleri envanteri araştırıldı ve bu çalışma kitap haline getirilerek basılacak. Doğa yürüyüşü rotaları ve kamp alanları belirlendi, Karadağ'ın kuş ve kelebek envanteri ortaya çıkarıldı. Karadağ kuş ve kelebek gözlemciliği için alternatif alan olarak tanıtılacak. Biz Karadağ kısa zamanda ekoturizm bakımından ülkemizin en önemli bölgelerinden biri olacak. Bu konuda iddialıyız.''

Toplantıya Karaman Vali Yardımcısı Latif Memiş, Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürü Nazmi Kaplan ve müdürlük çalışanları katıldı.

Kaynak: AA