Kik Dışişleri Bakanları, Liderler Zirvesi Öncesi Riyad’da Toplandı

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Dışişleri Bakanları, bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da KİK Genel Sekreterlik binasında bir araya geldi.

Kik Dışişleri Bakanları, Liderler Zirvesi Öncesi Riyad’da Toplandı
Akşama doğru başlayan toplantıya KİK üyesi altı ülke (Suudi Arabistan, Katar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Kuveyt) ve KİK Genel Sekreteri katıldı.

Toplantının yarın Riyad’da düzenlenecek KİK ülkeleri liderlerinin katılacağı 14. İstişare Zirvesi öncesi için hazırlık olduğu belirtildi. Toplantı yaklaşık bir saat sürdü.Toplantıda son KİK liderler zirvesinde Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud’un işbirliğinden birliğe geçme önerisi üzerine durulduğu ifade edilirken, bölgede yaşanan gelişmeler hakkında görüşmelerin gerçekleşmiş olabileceği belirtiliyor. Toplantı başında gazetecilerin görüntü almasına müsaade edilirken, toplantı basına kapalı gerçekleşti.Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmet bin Muhammed el-Halife, birliğe geçilmesi durumunda birliğin siyasi, ekonomik, sosyal gibi bütün yardımlaşma alanları kapsayacağını belirterek, “Konuyu yarın bir araya gelecek liderlere bırakalım.” dedi.

Yarın başkent Riyad’da KİK liderleri 14. İstişare Zirvesi’nde bir araya gelecek. Toplantıda işbirliğinden birliğe geçme, bölge ve uluslararası konuların ele alınması bekleniyor .