Doktorların Tiyatro Oyunu Hem Güldürdü Hem Düşündürdü

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, 'Sağlık Olsun Tiyatro Kulübü' tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde sahnelenen 'Suçlu Kim' oyunu Erzurum’da büyük beğeni topladı.

' Suçlu Kim' oyunu Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Uluslararası Doğu Sağlık Çalışanları Federasyonu (UDOSAF)’in da desteğiyle Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelendi. İzleyenleri kahkahaya boğan oyunda, zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.Oyunda kimi zaman doktorların yaşadığı sıkıntılar, kimi zaman da doktorların hastalara yaşattığı sıkıntıları anlatıldı. Oyunun yönetmeni Doktor Kenan Taştan, oyuncularının hepsinin doktor olduğunu buna rağmen çok profesyonel bir şekilde tiyatro oyunculuğu yaptıklarını söyledi.

Oyunun hem senaristliğini hem de yönetmenliğini yapan Taştan, “Türkiye’yi gezerek daha fazla insanla buluşacağız.” dedi.

Tiyatro oyununa ismini veren “Suçlu Kim” isimli bölümde başkasının sağlık karnesine ilaç yazmayan bir aile hekiminin hikayesi anlatıldı. Hikayeye göre; başkasının sağlık karnesine ilaç yazmayan aile hekiminden sürekli kayıtlar silinmektedir. Aile hekimi bu durum karşısında kararlı tutumunu değiştirmemektedir. Bunun sebebini soran hemşireye başından geçenleri anlatır. Başkasının sağlık karnesiyle yapılan muayene iki ailenin darmadağın olmasına neden olmuştur. Bu durumdan dolayı kendini suçlu hisseden aile hekimi, elinden geleni yapmadığı için pişmanlık hissetmektedir. Bunun üzerine bu kararı aldığını söyleyen aile hekimi herkese “Suçlu Kim?” sorusunu yöneltiyor. Tiyatro gösterisinin sonunda Erzurum Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik tarafından oyunun yönetmeni Kenan Taştan’a plaket verildi.

Vançelik, oyuncuları tebrik ederek, çok başarılı bir oyun sahnelediklerini söyledi.