Londra'daki Türk Bankasını Soymak İsteyen Bir Kişi Yakalandı

İngiltere'nin başkenti Londra'da Türk bankasını soyma girişiminde bulunan kişinin etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığı bildirildi.

Londra Caddesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olay şöyle gelişti: Silahlı olduğu iddia edilen bir kişi Borough metro durağı yanında bulunan "Turkish Bank" şubesinden, bir miktar parayı zorla gasp ederek olay yerinden uzaklaşır. Soyguncuyu takip eden banka görevlileri, zanlıyı Southwark Bridge Caddesi'nde evsizlerin kaldığı bir pansiyonda kıstırır. Bunun üzerine olay yerine gelen silahlı polis ekiplerinin şüphelinin sığındığı binayı kuşatma altına alarak çevredeki caddeleri ulaşıma kapatırken, bir görevliyi de ikna etmek için soyguncunun yanına göndererek zanlıyı etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Polisten yapılan açıklamada, dün yerel saat ile 04.30 sularında banka soygunu ihbarı üzerine olay mahalline giderek 22 yaşındaki bir kişiyi gözaltına alındığı kaydedildi. Polis, ilk gelen bilgilere göre şüphelinin üzerinde patlayıcı olduğunu; fakat olay mahallinde yaptıkları aramada herhangi bir patlayıcıya rastlamadıklarını belirtti.

Görgü tanıkları ise polisin olası patlayıcı ihtimaline karşın şüphelinin sığındığı bina çevresine keskin nişancılar yerleştirerek olay mahallini adeta kuşatma altına aldığını ve hiç kimsenin birkaç saat boyunca dışarıya çıkmasına izin verilmediğini aktardı.Kıbrıslı Türkler tarafından kurulan ve Londra'da faaliyet gösteren Turkish Bank'ın, şehirde toplam 6 şubesi bulunuyor. Soygun teşebbüsünde bulunulan "Borough şubesi", bankanın aynı zamanda merkez yönetim binası olarak da kullanılıyor .