Bilecik Belediye Başkanı Yağcı Açıklaması

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, toplumsal dayanışmanın ve toplumun temelini aile, bir ailenin temelini de mutluluk, huzur, saygı ve sevgi ortamıyla annelerin oluşturduğunu bildirdi.

Yağcı, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluğu üstlenen annelere gönül borcunun hiçbir zaman tükenmeyeceğini belirtti.

Annelerin, yetiştirdikleri kuşaklarla toplumun biçimlenmesinde en büyük rollerden birini üstlendiklerini ifade eden Yağcı'nın mesajı şöyle:

''Annelik, yalnız aileyi değil, tüm toplumu ve insanlığı ilgilendiren evrensel boyut kazanmaktadır. Bugün dünyada yaşanan birçok olumsuzluğun temelinde sevgisizlik ve ilgisizlik vardır. Bu nedenle anneler çocuklarını sevgiyle yoğurmalı, onları özgüvenleri yüksek, kendileriyle ve toplumla barışık bireyler olarak geleceğe hazırlamalıdırlar. Bizler de en değerli varlıklarımız annelerimize sonsuz sevgi, saygı duyarak onların her zaman yanında olmalı, zor günlerini ve tüm güzellikleri onlarla paylaşabilmeliyiz. Bizlerin sevgi dolu yaklaşımları onların en büyük mutluluğu olacaktır. Bu mutluluğu annelerimizden esirgememeliyiz. Gecesini gündüzüne katarak, gerektiğinde yemeyip yediren, giymeyip giydiren ve özveriyle büyüterek koruyan, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı annelerimizin 'Anneler Günü' nü bu düşüncelerle kutluyor, bütün annelerin sevgi ve şefkat dolu ellerinden öpüyorum.' '
Kaynak: AA