Şahinbey Belediyesi Engellilerin Ayağını Yerden Kesti

16 Mayıs Sakatlar Haftası’ kutlamaları kapsamında engellilere akülü ve tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Şahinbey Belediyesi Engellilerin Ayağını Yerden Kesti
Akülü ve tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine protokol üyeleri takdim etti. Şahinbey Belediyesi tarafından talepte bulunan ihtiyaç sahibi engelli bireylere verilmek üzere temin edilen tekerlekli sandalyeler, belediye hizmet binası girişinde yapılan törenle sahiplerine takdim edildi. Akülü ve tekerlekli sandalyelerin dağıtım törenine Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fevzi Akıncı, engelli derneklerinin temsilcileri, engelliler ve yakınları katıldı.

Dağıtım töreni öncesinde tek tek engelli vatandaşlarla sohbet eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, engellilerin ve engelli yakınlarının büyük ilgisiyle karşılaştı. Başkan Tahmazoğlu ile engelliler arasında samimi diyaloglar yaşandı.

Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, hükümetin engelli vatandaşları önemsediğini ve bunu çıkardığı yasalarla, yaptığı hukuki düzenlemelerle gösterdiğini ifade etti.

Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda artık Şahinbey dışındaki ilçelere ve Gaziantep dışındaki illere de tekerlekli sandalye yardımında bulunacaklarını müjdeleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,”Bugüne kadar engelli kardeşlerimiz için söylemleri bir tarafa bıraktık. Biz icracıyız dedik ve rutin konuşmalarda şunları yapalım bunları yapalım denir ama biz bunları demeyelim yapalım dedik. Bugüne kadar 125 tane akülü, 184 tane tekerlekli sandalye olmak üzere toplamda 309 tane tekerlekli sandalyeyi engelli kardeşlerimize dağıttık. Bugünde burada 30 tane akülü, 63 tane de manuel sandalyeyi engelli kardeşlerimize dağıttık. Biz kendi sınırlarımızdaki engelli vatandaşlarımıza dağıtıyorduk. Sınırlarımız dışında bulunan engellilerin talepleri üzerine bir düzenleme yaptık. Bu ay belediye meclisimizde bir karar aldık. Şahinbey dışındaki diğer ilçeler ve diğer illerden de gelen taleplere yanıt vereceğiz. Yardımlarımızı diğer illere de aktaracağız” dedi.

Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğuna vurgu yapan Başkan Tahmazoğlu, belediye olarak engellilere yönelik proje ve çalışmalara önem verdiklerini ve onların her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

Başkan Tahmazoğlu’nun engellilerin onurunu kurtardığını söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulisi Kalender ise, konuşmasında, ”Mehmet Tahmazoğlu başkanım bu şehir için bir şans. İlçesine hizmet ederken engellilere yönelikte çalışmalar yapıyor. Biz maddi durumu iyi olanlardan tekerlekli sandalye istiyorduk, bize niçin diye soruyorlardı. Bu dağıtılan saldayelerle arkadaşlarımın onurunu kurtardığı için başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederim. Şahinbey Belediyesi bir gün değil 365 gün yanımızda oluyor. Bizi onurlandırıyorlar. Asıl devleti bugün yanımızda hissediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından 93 adet akülü ve tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine protokol üyeleri tarafından takdim edildi .
Kaynak: İHA