Nurettin Kaya, Başarılı Çalışmalarından Dolayı Vali Erdal Ata Tarafından Plaketle Ödüllendirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığında trafik zabıta amiri olan Nurettin Kaya, başarılı çalışmalarından dolayı Vali Erdal Ata tarafından plaketle ödüllendirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kentte ''Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Haftası'' Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan törene, Vali Erdal Ata, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ve birçok üst düzey yetkili katıldı.

Trafik Haftası ile ilgili hazırlanan genel sunumun ardından kente ulaşımla ilgili görev yapan kamu personelinden başarılı olanlara plaket takdim edildi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığında trafik zabıta amiri olan Nurettin Kaya da başarılı çalışmalarından dolayı Vali Ata tarafından plaket ile ödüllendirdi.

Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, yaptığı açıklamada, trafik kazalarının tüm uyarılara rağmen güncelliğini koruduğunu ve kazaların yüzde 95'inin dikkatsiz ve kontrolsüz araç kullanılmasından kaynaklandığını belirtti.

Yalım, şunları kaydetti:

''Trafik sadece trafikle uğraşan görevlilerin sorunu değil, trafik tüm toplumun sorunudur. Bu sorun, ülkemiz ve şehirlerimiz her geçen gün büyüyor. Refah düzeyi arttıkça trafiğe çıkan araç sayısı da artıyor. Bu tablo ülkemizin gelişmişliğini gösteriyor ancak trafik kurallarına riayet edilmediği için kazalar artıyor. Ülkemizdeki kazaların yüzde 95-i insanların kusurları nedeniyle meydana geliyor. Bunu dikkate alarak soruna yaklaştığımızda öncelikle insanımıza trafik bilincinin yerleştirilmesi gerekmektedir.''

Alt yapının her geçen gün daha iyi olmasına rağmen trafik kazaları hala toplumun gündeminde ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Yalım, özellikle bölünmüş yollarda meydana gelen kazalarda hız ve dikkatsizliğin ilk sırada yer aldığını, hükümetin son yıllarda yol güvenliğini arttırmak için binlerce kilometre otoban kalitesinde bölünmüş yollar yaptığını, ama insanımız hız yaparak kurallara riayet etmediği için kazalarda azalma yaşanmadığını, her yıl binlerce insanımız kazalarda hayatını kaybetmekte ya da sakat kaldığını belirtti.

Yalım, ''Elbette ki bu tür kazaların önüne geçebilmenin veya en aza indirgemenin yolu toplumumuzda trafik bilincinin oluşmasından geçmektedir. Bu aşamada, daha küçük yaşlarda verilecek olan trafik eğitiminin yanında ortak yaşam alanlarında kişilerin haklarına saygılı olmanın önemi çocuklarımıza kazandırılmalıdır'' dedi.

Kaynak: AA