''Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'' Etkinlikleri

Yayladağı ve Dörtyol ilçelerinde ''Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'' nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Yayladağı Emniyet Amiri Salih Karakaş, emniyet lokalinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, amaçlarının vatandaşlara trafik bilinci kazandırmak olduğunu söyledi.

Ülkede trafik kazalarının çok fazla olduğunu ifade eden Karakaş, kazalar nedeniyle her yıl çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, etkinlikler kapsamında okullarda da bilgilendirme seminerleri düzenleyeceklerini kaydetti.

İlköğretim öğrencileri arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verildiği etkinliğe, Kaymakam Tolga Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Hüzmeli, İlçe Müftüsü Mehmet Güneş ve öğrenciler katıldı.

Dörtyol ilçesinde de düzenlenen etkinlikte ise, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Namlı, kazaların azaltılabilmesinde ilk ve öncelikli koşulun, trafik kurallarının bir yaşam biçimi olarak kabullenilmesi ve bunlara uyma alışkanlığının kazanılması olduğunu belirtti.

Trafik denetimlerindeki temel amaçlarının ceza yazmak değil, insanları eğitip trafik konusunda duyarlı hale getirmek olduğunu ifade eden Namlı, bu sayede can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaymakam Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, ''Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'' kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA