Daire Başkanlarına, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Anlatıldı
Marmara Belediyeler Birliği tarafından İSKİ'de görevli daire başkanlarına ve birim müdürlerine yönelik düzenlenen eğitimler kapsamında “İşçi Sağlığı ve Güvenliği” konusunda sunum yapan Dr. Adnan Ağır, işçi ve işverenlere yönelik uyarılarda bulundu.

Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Adnan Ağır’ın konuşmacı olarak yer aldığı eğitim programında işçi-işveren ilişkileri, iş güvenliği uzmanlığı, işçi sağlığı gibi konular irdelendi.
Sunumunda İş Güvenliği konusunda tarihten günümüze kadarki süreci değerlendiren Dr. Adnan Ağır, istatistiki verilere geniş yer ayırdı. İşçi sağlığı ve alınması gereken güvenlik tedbirleri konusunda kısa bir video gösterimi de yapıldı. Eğitim programının son bölümünde meslek hastalıkları ve iş kazaları konularına değinen Adnan Ağır, özellikle bütün gün bilgisayar başında çalışmak zorunda kalan kişilerin düzgün oturma pozisyonu almasının önemini aktardı.
Eğitim programının sonunda işçi ve işverenlere seslenen Dr. Adnan Ağır işçilerin haklarını ve sorumluluklarını, işverenlerin ise sorumluluklarını ve yetkilerini iyi bilmesi gerektiğini vurguladı. Ankara ve İstanbul’da yakın geçmişte yaşanan kazalara ilişkin bilgiler de aktaran Dr. Adnan Ağır, kazaların genellikle işverenlerin ihmalleri sonrası yaşandığını ve sorumluları büyük cezaların beklediğini söyledi.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından İSKİ personeline yönelik düzenlenen ve altı ay sürecek olan geniş kapsamlı eğitim programında Mevzuat-Yönetmelik eğitimlerinden, kişisel gelişim programlarına kadar toplam 192 eğitim gerçekleştirilecek ve organizasyon Ekim ayında sona erecek .
