Adıyaman'da Engelliler Haftası Etkinlikleri

Adıyaman'da Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programda gösteri yapan engelliler, davetlilerden büyük beğeni topladı.

Adıyaman'da Engelliler Haftası Etkinlikleri
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa, Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisinin yanı sıra engelliler ve aileleri katıldı.

Engelli dernekleri adına açılış konuşmasını yapan Zeynal Alagöz, engellilerin yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Demirkol konuşmasında, sağlıklı ya da engelli tüm insanoğlunun Allah’ın yarattığı en değerli varlık olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de yapılan araştırma sonuçlarına göre, mevcut nüfusumuzun yüzde 12,29'u yani 8,5 milyonu engellidir. Bu da ailesiyle birlikte 25 milyon insanımızı ilgilendiren toplumsal bir sorundur” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, özürlülere sahip çıkmanın insanlık görevi olduğunu, kimsenin engelinden dolayı yaşama sevincinden geri bırakılamayacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Büyükaslan ise, belediye olarak engellilere yönelik yaptıkları hizmetlerden bahsederek, “Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk kez ‘Engelsiz Yaşam Parkı’nı açtık. Bunun yanında aynı yere Engelliler Koordinasyon Merkezi’ni açtık. Daha öncede Engelliler Çarşısı’nı açarak engellilere iş imkanı sağladık” diye konuştu.

Vali Sodan da, son yıllarda devlet olarak engellilere yönelik önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Engellilere ve ailelerine devletin sunduğu hak ve imkanları en hızlı şekilde ulaştırmak için elimizden geleni yaparak toplumsal hayata katılımların önündeki engelleri kaldırmak, yaşama tutunma gücünü arttırabilmek ve onları hatırlamak en mühim ve acil görevlerimizden birisidir” dedi.

Konuşmalar sonrasında engelliler arasında düzenlenen bocce, futbol, basketbol, masa tenisi ve atletizm alanlarında dereceye giren sporculara sertifika ve madalyaları verildi.

Engellilerin etkinliğine katkı sağlayan kişilere de teşekkür plaketi verildi.

Programda Eğitim Uygulama Okulu tarafından hazırlanan ve engelli öğrencilerin yer aldığı gösteriler sunulurken, davetliler gösterileri büyük bir beğeniyle izledi. Belediye konservatuar öğrencileri tarafından da konser verildi.

Kaynak: İHA