Siirt'in 2012 KÖYDES Yatırım Programı Masaya Yatırıldı

Siirt'in 2012 KÖYDES yatırım programı masaya yatırıldı.

2012 yılında KÖYDES programı kapsamında kente gelen ödeneklerin paylaştırılması, öncelik verilecek uygulamaların belirlenmesi ve projelerin koordinasyonunun sağlanması amacıyla, Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Musa Çolak başkanlığında, KÖYDES Tahsisat Komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Çolak yaptığı konuşmada, kırsalda yaşayan vatandaşların yaşam standartlarının KÖYDES ile yükseldiğini belirterek, ''Bu yıl 6 milyon 600 bin lira ödenek aktarıldı. Vatandaşlarımızın çağın gerektirdiği yaşam standardına kavuşması için, eğitimden sağlığa, kültür turizminden tarıma ve hayvancılığa, kırsal kalkınmadan ulaşıma kadar birçok alanda, halkımızın da destekleriyle önemli projeleri gerçekleştirdik'' dedi.

Yoğun ve çetin bir kış yaşandığına dikkati çeken Çolak, kar yağışı dolayısıyla kapanan köy yollarını açmak için yoğun gayret sarf ettiklerini, bazı köy yollarının hasar gördüğünü, mevcut yol ağının elden geçirilerek bir an önce onarımlarının yapılması gerektiğini kaydetti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Erkan Kalender, İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, kaymakamlar ve KÖYDES görevlileri katıldı .
Kaynak: AA