İrfan Korkmaz'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklama;

Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, Türkiye'deki işçiler, kamu çalışanları, işsizler, emekliler, yoksullar, kadınlar ve gençler için alanlarda olduklarını bildirdi.

Korkmaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milleti olarak barış içinde, özgürce yaşamak için, demokrasi için, ekmek için, daha güzel bir dünyada, baskısız, insan onuruna yaraşır bir hayat için bir arada olduklarını ifade etti.

Çalışanlar adına çeşitli talepleri bulunduğunu belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

''Ülkenin işçileri, kamu çalışanları, işsizleri, emeklileri, yoksulları, kadınları, gençleri için alanlardayız. İstihdamın korunmasını, geliştirilmesini ve işsizliğin önlenmesini istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir hayat istiyoruz. Adil bir gelir dağılımı istiyoruz. Hakça bir paylaşım istiyoruz. Güvenceli bir çalışma hayatı istiyoruz. Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda 120 bin kişi taşeron işçi olarak birçok haktan yoksun biçimde çalıştırılmaktadır.

Taşeronlaşmanın son bulmasını, esnek, güvencesiz, sözleşmeli personel istihdamının kaldırılmasını, asıl işin taşeronlara yaptırılması uygulamasından vazgeçilmesini istiyoruz. Bugün sağlıkta 4/C'li, vekil ebe hemşire, 4B'li olarak görev yapan ama hak ettikleri kadrolu memurluk kendilerine verilmeyen binlerce arkadaşımıza kadro istiyoruz. Dar ve sabit gelirlinin üzerine bir karabasan gibi çöken vergi adaletsizliğinin son bulmasını istiyoruz.' '
Kaynak: AA