İl Genel Meclisi Heyeti Köyleri Ziyaret Ediyor

Kütahya İl Genel Meclisi heyeti, merkeze bağlı köyleri ziyaret ediyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, şimdiye kadar merkez ilçeye bağlı 114 köyün 87'sini ziyaret ederek muhtarlar ve köy sakinleriyle bir araya geldiklerini, sorunları yerinde görüp ihtiyaçları yerinde tespit ettiklerini bildirdi.

Kendisi ve İl Genel Meclisi üyeleri Remzi Günay, Musa Yılmaz ve Hüseyin Özüak'ın Son olarak Ahmetoluğu, Akpınar, Sofça, Sobran, Işıkkara, Karacaören, Yazlıca, Hamidiyekızılcaören, Yenikızılcaören, Nusret, Sırören, Sünnetyenice, Körpe, Elmacık, Eynegazi ve Kınık köylerini ziyaret ettiğini duyuran Durmuş, şunları kaydetti:

''İl Özel İdarelerinin yeniden yapılandırılması ile birlikte özellikle kırsala ciddi yatırımlar götürüldü. Başta yol ve içme suyu, kanalizasyon, sulama ve hayvan içme suyu, okul, cami gibi köyün ortak kullanım alanları, çocuk oyun parkları, köy meydan ve sokaklarının kilitli parke taşlarıyla kaplanması gibi hizmetleri çoğaltarak sayabiliriz. Bu manada köylerimizin, yıllardır alamadığı hizmetlere kavuşması bizleri ziyadesiyle memnun ederken, buralarda yaşayan insanımızın da hayatını kolaylaştırıyor.

Bugüne kadar merkez ilçeye bağlı 114 köyümüzün 87'sini tek tek ziyaret ettik. Kalan köylerimizi de herhangi bir aksilik olmazsa bu hafta içinde tamamlayacağız. Bu ziyaretlerimizde muhtarlarımızı ve vatandaşlarımızı dinliyor, talepleri alıyor, varsa sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Özellikle bu sene tüm yurtta olduğu gibi ilimiz genelinde de çok soğuk ve çetin bir kış mevsimi geçirdik. Yoğun yağışlı geçen kış aylarının ardından yollarımızda meydana gelen doğal bozulmalar nedeniyle yollarımızın yapım, bakım ve onarımları ön plana çıkmaktadır. Şu anda il genelinde ekiplerimiz yoğun bir çalışma içindedir. Bazı yolları yama ile kurtarırken, bazı yollarımızda da birinci ve ikinci kat asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra köylerdeki diğer yapılması gereken çalışmalar ise önem ve öncelik sırasına göre yapılacaktır.' '
Kaynak: AA