Gül ve Bolkiah, Sahil Güvenlik Botu İle Kandilli’ye Geçti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Brunei Darusselam Slutanı Hassanal Bolkiah ile sahil güvenlik botu ile Sarayburnu’ndan Kandilli’ye geçti .

Gül ve Bolkiah, Sahil Güvenlik Botu İle Kandilli’ye Geçti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Brunei Darüsselam Sultanı Hassanal Bolkiah ile Topkapı Sarayı'nı ziyaret etti. Kutsal emanetler müzesini de ziyaret eden ikili yaklaşık 2 saat Topkapı Sarayı’nda kaldı. Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, misafiri Brunei Sultanı Bolkiah ile birlikte Sarayburnu’ndan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bota bindi.

Gül ve Bolkiah’ın gelişi öncesinde iskelede yoğun güvenlik önlemi alındı. Brunei Sultanı kendisini karşılayan denizcileri selamladıktan sonra gemiye girdi. İkili, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuk sultan onuruna Adile Sultan Sarayı’nda vereceği öğlen yemeği için Kandilli’ye geçti.

SAHİL GÜVENLİK BOTUNUN KALKMASI KOLAY OLMADI
Bu arada, Gül ve Bolkiah’ın binmesinin ardından iskeleden ayrılmak isteyen sahil güvenlik botunun bir hayli zorlandığı görüldü.

Sahil güvenlik personeli ellerindeki dubalarla geminin sorunsuz kalkabilmesi için yoğun çaba harcadı. Yaklaşık 5 dakikalık uğraşın ardından bot, sorunsuz şekilde hareket edebildi.