(özel Haber) Chp Genel Başkan Yardımcısı Günaydın'dan Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın, "Hiç kimse iddia edemez ki, Aziz Kocaoğlu cebine bir kuruş para aktarmış olsun.

(özel Haber) Chp Genel Başkan Yardımcısı Günaydın'dan Açıklamalar
İddianamede de bunu yazamıyorlar. Suçu nedir Aziz Kocaoğlu'nun? Sosyal belediyecilik yapmak. Yani rantiyenin hortumlarını kesmek" dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kaz Dağları'nın eteklerinde bulunan oksijen cenneti Altınoluk beldesine gelen CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, belediyenin temel atma ve açılış etkinliklerine katıldı.

Geceyi beldede geçiren ve efsanevi Kaz Dağları'nı gezen Günaydın, Altınoluk Belediyesi'nin yeni hizmet binası temelini attı. Kaz Dağları'ndaki bir kır bahçesinde kahvaltıya katılan ve partililere, beldelerin ile köylerin kapatılmasına yönelik hükümetin yeniprojesi ile ilgili detaylı bilgiler veren Günaydın, temel atma töreninde çarpıcı açıklamalar yaptı

Temel atma töreni programında partililer ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 400 kişiye hitap eden Gökhan Günaydın, "Burada körfezimizin tüm CHP'li belediye başkanları ve parti başkanları var. CHP'li belediye başkanı olmak çok zor. Çünkü CHP'li belediyeyseniz, sizi bu imkanlardan faydalandırmamak için her türlü önlemi alırlar. CHP'li belediyeleri çalıştırmamak için her türlü yargı faaliyetini, operasyon faaliyetini tıkır tıkır eksiksiz yerine getirirler. Buradan 2.5 saat mesafedeki İzmir BüyükşehirBelediyemiz 397 yıl ile yargılanıyor. Hiç kimse iddia edemez ki, Aziz Kocaoğlu cebine bir kuruş para aktarmış olsun. İddianamede de bunu yazamıyorlar. Suçu nedir Aziz Kocaoğlu'nun? Sosyal belediyecilik yapmak. Yani rantiyenin hortumlarını kesmek. Halk için belediyecilik yapmak. Taşeron uygulamasını kaldırmak ve bir CHP'li belediye olarak başarıya imza atmak. Sen misin bunu yapan? Gelsin operasyonlar, gelsin yargılama faaliyetleri. Buradan ilan ediyorum; bizim gözümüzü korkutamazlar. Bizi yıldıramazlar. Çünkübiz tarihi Cumhuriyet Halk Fırkası'ndan, Kuvay-i Milliye'den gelen Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Bir belediyenin kimseyi soymadan, ranta izin vermeden, hortumları keserek neler yapabileceğini kanıtlıyor belediyelerimiz. Yalnızca Altınoluk değil, bütün belediyelerimiz bu çabanın içerisindedir" dedi

"1 MİLYAR LİRALIK YOLSUZLUK" İDDİASI CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, hükümet ile ilgili de sözler söyleme gereği duyduğunu ifade ederek, "Birde merkezi hükümetin ne yaptığına bakalım. Kamu İhale Kurumu'nda 1 milyar liralık yolsuzluk var. Kurumun 9 aydır başkanı yok. Dürüst başkanı görevden alınmış, emekliliğe sevk edilmiş" diye konuştu.

Olayla ilgili röportörlerin tutuklu olduğunu kaydeden Gğünaydın, "4 tane yandaş iş adamı elini kolunu sallaya sallaya gezmeye devam ediyor. İşte AKP'nin adaleti budur. Yandaşa kaynak aktarma,vatandaşın paylaşacağı bütçe olanaklarını yandaşların kullanımına sunmak. Biz buna hayır diyecek miyiz? Yalnızca Kamu İhale Kurumu'nun içini boşaltmakla kalmıyorlar, hangi yasayı çıkartıyorlarsa diyorlar ki, bu yasanın hükümleri, Kamu İhale Kanunu'nun hükümleri bu yasa bakımından uygulanmaz. Sebep ne? Yani 'içi boşaltılmış Kamu İhale Kurumu denetiminden de kaçalım ve böylece kamunun kaynaklarını birilerine peşkeş çekebilelim'. Biz cumhuriyetin yılmaz savunucuları olarak Türkiye'de halkı bir araya getiripbütünleştirecek, bütün ötekileştirme projelerine hayır diyecek CHP kadroları olarak, bilimin ve çağdaşlığın aydınlık ışığını bu Türkiye'ye hep beraber yakacağız. İçinde bulunduğumuz günler doğum günleri. Türkiye bir şeylere gebe. Türkiye, bu memleketi 10 yıldır lime lime doğrayan ve hücrelerindeki bütün olanaklarını emen kadrolara, yani AKP faşizmine ve zulmüne hayır demeye hazırlanıyor" diye konuştu.

"BAĞIMSIZ YARGIYI BİR ARAÇ HALİNE GETİRMİŞLER" Özel yetkili mahkemeleri eleştiren Günaydın, "Bu iş o noktaya gelmiş ki, özel yetkili mahkemelerden artık iktidarın bütün unsurları şikayet eder hale gelmiş, Anayasa Mahkemesi Başkanı diyor ki, 'Yargının siyasallaştırılmasından ve yargının öç alma çabalarının bir aracı olarak kullanılmasından rahatsızım'. Bir başkası da çıkıyor diyor ki, 'Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağız. Ama zamanı var' diyor. Yani birilerini yıldırmak için, birilerini zindanlara atıp çürütmek için ve AKP muhalifi kim varsa onlaragöz dağı vermek için bağımsız yargıyı bir araç haline getirmişler. Onların çeteleri varsa, bizim halkımız var ve bir tek gücümüz var, o da halkın iradesidir. Bu aydınlık günler yakın ve bu günlerde hep beraber olacağız ve bu zulmün tarihini yazacağız" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın'ın sözleri, sık sık, "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla kesildi. Konuşmaların ardından, yeni belediye hizmet binasının temeline ilk harcı Gökhan Günaydın attı. Temel atma programının ardından Günaydın ve beraberindeki kalabalık heyet, semt pazarını ziyaret etti. Günaydın ve beraberindekiler, Altınoluk Belediyesi'nin inşa ettiği kapalı pazar yerinin açılış kurdelesini kesti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, semt pazarında alış veriş yapan esnaf ve müşterilerle sohbet etti. Günaydın ve beraberindekiler daha Sonra Altınoluk Belediyesi'nin temelini attığı Kapalı Spor Salonu inşaatını gezip, yeni yapılacak olan Anadolu Lisesi'nin yerini inceledi. Akşam saatlerine kadar süren etkinlikler, belediyenin büyük bir bütçe ayırarak faaliyete geçirdiği Şahindere bölgesinde Son buldu. Şahindere Projesi olarak adlandırılan Altınoluk'un yeni yaşam alanında vatandaşlara etli pilav veayran ikramı yapılırken, halk oyunları ekibi de gösteri yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Günaydın da, Şahindere'ye giderek vatandaşlar ve partililerle buluştu. Çok sayıda partili Günaydın ile hatıra fotoğrafı çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarışırken, Günaydın akşam saatlerinde bölgeden ayrıldı .
Kaynak: İHA