Bir Ayda 150 Bin Kişi Sms İle Güvenli İnternete Geçti

Güvenli internet uygulamasına, kısa mesaj (SMS) ile geçebilme imkanının tanınmasından itibaren vatandaşların ilgisi arttı.

Uygulamasının başlamasından itibaren bir aylık süreçte 150 bin kişi SMS ile güvenli internete geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Elektronik Haberleşme Sektöründe Gelişmeler' seminerinde konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Kurul İkinci Başkanı Dr. Turgut Ayhan Beydoğan, güvenli internete SMS’le geçiş kolaylığı tanındığına işaret etti. Beydoğan, bir ay içinde 150 binden fazla internet kullanıcısının bu sayede güvenli internete geçtiğini söyledi.

Halkın güvenli internete ilgisinin gün geçtikçe arttığını, Kasım 2011’de yürürlüğe giren güvenli internette 4 ayda abone sayısının yaklaşık 700 bine ulaştığını vurguladı. Beydoğan, "Çocukların internet ortamındaki zararlı içeriklerden korunması amacıyla güvenli internet hizmeti, sahtecilik, şifre hırsızlığı, dolandırıcılık gibi internet tuzaklarına düşmek istemeyen yetişkinler ve kurumsal kullanıcılar tarafından da tercih edilmeye başlanmıştır.” dedi.

"MEVZUATA UYMAYAN BAZ İSTASYONUNA GEÇİT YOK"
Baz istasyonları konusundaki tartışmalara da değinen Beydoğan, "Baz istasyonları mobil haberleşmenin vazgeçilmez araçlarıdır. Kurumumuzca yapılan düzenlemeler ve gerçekleştirilen denetimler ile mevzuata uygun olmayan herhangi bir durumun oluşmasına izin verilmemektedir. Ülkemizde kurulan bütün baz istasyonları Kurum’un onayı ile kurulmakta olup, her baz istasyonuna bir güvenlik sertifikası düzenlenmektedir." bilgilerini verdi. Antalya il ve ilçelerinde toplam 3 bin 202 baz istasyonu olduğunu belirten Beydoğan, ilde bulunan baz istasyonlarının hemen hemen tamamının denetim ve ölçümlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Antalya’da yapılan ölçüm çalışmasında, ortamın elektromanyetik alan ölçüm değerlerinin çok büyük oranda, 0 ila 3 volt/metre aralığında kaldığını ve bu değerlerin Kurumca belirlenen limit değerlerin altında olduğunu vurguladı .