Ak Parti'li Elitaş: '4 Nisan Darbe İsteklilerinin Heveslerini Kursağında Bırakacak'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 4 Nisan'ın Türkiye'nin demokrasi yolunda attığı adımların önündeki engelleri kaldıran bir tarih olacağını belirterek, "4 Nisan, kim darbe yapmaya kalktıysa onların heveslerini kursaklarında bırakacak tarih olacak" dedi.

Ak Parti'li Elitaş: '4 Nisan Darbe İsteklilerinin Heveslerini Kursağında Bırakacak'
Teknik Öğretmenler Vakfı tarafından Kayseri Emirgan Çay Bahçesi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, '12 Eylül' davasıyla ilgili olarak, 4 Nisan tarihinin Türkiye'deki demokrasi anlayışının değişimi açısından milat olacağını kaydetti.

12 Eylül halk oylaması için yüzde 58 oranında evet oyu olduğunu hatırlatan Elitaş, "Evet diyenlerin içerisinde CHP'liler de vardı, MHP'liler de. Sağduyu evet kampanyasında birleşti ve bugün bu hale geldi. En önemli meseleşudur ki, bundan sonra artık kim darbe yapmaya tenezzül edecekse onların heveslerini kursağında bırakan bir dönemin başlangıcıdır 4 Nisan 2012. Türkiye'nin demokrasi yolunda attığı adımların önündeki engelleri kaldıran en önemli unsurlardan birisidir. Zamanında yargılanamaz diyenler bugün mahkemeye müdahil olmak için sıraya girdiler. Ne olursa olsun MHP ve CHP'nin 12 Eylül darbesi ve daha önceki darbelerde yargılama konusundaki müdahil olarak yarışa girmeleri demokrasi açısından çok önemli birgelişmedir" dedi.

Elitaş, önümüzdeki hafta içerisinde 110 milletvekili ile birlikte Türkiye'de darbe ve sebeplerinin araştırılmasına dair bir komisyon kurulacağını söyledi.

Elitaş, "Bu önerge umuyorum TBMM'de komisyon kurulması ile ilgili görüşmeler yapacak. Meclis'teki milletvekili arkadaşlarımız evet dediği takdirde 27 Mayıs 1960'tan bu tarafa Türkiye'deki gerçekleşmiş darbelerin araştırılması, incelemesi, sebepleri araştırılacak ve kamuoyu ile tartışılacak, kamuoyu ile paylaşılmış olacak" diye konuştu

Elitaş, bir basın mensubunun "Türkiye'de bazı kesimlerin 12 Eylül yargılamalarını sembolik olarak değerlendirmesini nasıl buluyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "12 Eylül 2010 halk oylamasında da olmaz diyenler bunu sulandırmaya çalışıyorlar. Biz her zaman şunu söylüyoruz; tank kafalı sivillerin normal hale dönüşmesi, kalemlerini namlu gibi kullanan gazetecilerin demokratik bir hal alması Türkiye açısından çok önemlidir. O söyleyenler kimse bu hareketi hafifletmek, sulandırmak, Ergenokon davasını da bu süreç içerisinde sulu bir hale getirip farklı farklı anlamlara taşımak için gayret gösterenlerdir. "
Kaynak: İHA