Van Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantıları Sona Erdi

Van Belediye Meclisi'nin 5 gün süren nisan ayı toplantısı sona erdi.

Van Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantıları Sona Erdi
Belediye meclisi, 2012 yılı faaliyet raporu ve komisyon seçimlerini de gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Vekili Sabri Abi başkanlığında toplanan meclisin ilk gününde ,2012 yılı komisyon seçimleri gerçekleştirildi.

Seçimlerin sonucunda Plan Bütçe, İmar, Tarife, İş Kolları ve Pazaryeri, Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Turizm Geliştirme, Aile ve Sağlık, Trafik, Enerji, İçkili Yerleri Tespit Kadın-Erkek Eşitlik, Kadın ve Eğitim Komisyonları belirlendi. Meclisin bir diğer gündem maddesi ise belediyeye ait iş yerlerinde kiracı olan esnafın durumu ile ilgili oldu. Belediye meclisi, esnafın mağduriyetini göz önünde bulundurarak kira ödemelerini 2 ayda bir tahsil edilmek üzere 5 taksite böldü. Kiracılar ile ilgili bu uygulama mayıs ayından itibaren başlayacak.

Belediye müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, 2011 faaliyet raporu da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesi olan Fen İşleri Müdürlüğünün 10 milyon TL bütçe talebi de yine oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında konuşan Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, tüm meclis üyelerine teşekkür ederek 2011 yılı içerisinde Van Belediyesi'nin önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

Yaşanan deprem ve ağır koşullarının kentte birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdiğini söyleyen Abi, her şeye rağmen Van Belediyesi'nin çalışmaları en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirtti.

2012 yılı içerisinde de önemli çalışmalar yapılacağının altını çizen Abi, '2011 yılı bizim açımızdan eksiklere rağmen çalışmabakımından çok iyi bir yıl oldu. Bu performansımızı bu yıl daha da ileriye taşıyacağız ' diye konuştu.

Kaynak: İHA