TBMM Başkanı Çiçek: '1 Temmuz'ta Rumlar AB Başkanlığı'nı Devralırsa Türkiye-ab İlişkileri Donmuş Olacak'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "1 Temmuz'da Rumlar AB Başkanlığı'nı devraldığı takdirde Türkiye-AB ilişkileri donmuş olacak" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, dün Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'yı kabulünde Kıbrıs sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arnavutluk'ta yaşanan her olumlu gelişmeyi sevinçle takip ettiklerini ifade eden Çiçek, Arnavutluk'ta muhalefetin AB üyeliğini bloke ettiğine işaret ederek, "AB üyesi Arnavutluk bizim de arzu ettiğimiz bir husustur ama muhalefet her yerde muhalefettir. Onları da toleransla karşılamak gerekir. Bu demokrasini icabıdır" diye konuştu.

Türkiye'nin Kosova konusunda üzerine düşeni yaptığını belirten Çiçek, Kosova'nın kurumsal yapılarını bir an evvel tamamlaması ve uluslararası camiada hak ettiği yeri alabilmesi noktasında yoğun bir çaba içeride olunması gerektiğini söyledi.

TBMM olarak geçmişte her konuşmalarına iki konuyu ilave ettiklerini, şimdi bunun üçe çıktığını kaydeden Çiçek, "Bunlardan biri Kıbrıs konusudur. Maalesef orada Rumların anlaşmaz tutumu sebebiyle sorun çözülemedi. Maalesef Rumları şımartan AB ve bazı ülkelerdir. Buyılın ilk altı ayı bu konu bakımından son derece önemli. 1 Temmuz'da Rumlar AB Başkanlığı'nı devraldığı takdirde Türkiye-AB ilişkileri donmuş olacaktır" diye konuştu

Çiçek, diğer konuların ise Karabağ ve Kosova sorunları olduğunu bildirdi