ŞSMMMO'dan 'Yeni Türk Ticaret Kanunu Uygulamaları' Semineri

Şanlıurfa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ŞSMMMO) tarafından "Yeni Türk Ticaret Kanunu Uygulamaları" konulu eğitim semineri düzenlendi.

ŞSMMMO'dan 'Yeni Türk Ticaret Kanunu Uygulamaları' Semineri
Hilton Garden Inn Otel'de düzenlenen seminere, SMMMO Başkanı Nihat Taş ve ŞSMMMO üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan, Başkan Nihat Taş, muhasebe mesleğinin artık akademik kariyerle, lisansla kapısından girilebilen bir meslek haline geldiğini söyledi.

Taş, "Daha düne kadar köhne odalarda küçücük bürolarda defter tutuyorken, bu gün devletin denetim görevini sınırlı da olsa yerine getiren, Müşavirlik ve Danışmanlık yapan ve uluslararası standartlara uygun mesleğini icra eden meslekörgütüyüz. Bu gün kamu menfaatlerini gözetme sorumluluğunu gerçek şekilde yerine getiren, ülkemizin kalkınmasında payı olan, ülkenin sevincini ve gururunu paylaşan, mesleği icra etmenin yanında, yaşadığımız yerlerin, bölgenin ve ülkemizin sorunlarının çözümü noktasında katkı sunan, çökümler üreten bir meslek örgütüyüz. Verginin doğuşundan, yani tarhiyatından tahsiline kadar her aşamada var olan bir meslek örgütüyüz. Peki Türkiye gibi bütçesinin yüzde 82-85 civarı dolaylı veya direk olsun, vergigelirinden oluşan bir ülkede muhasebe mesleğinin bu günkü görüntüsü şık duruyor mu? Hayır. Bu gelişmelerin ve değişimlerin neresinde olacağımızı, olup olamayacağımı hesaplama zamanı artık. Dünyaya ayak uyduramazsak, dünyanın gerisinde kalacağımızı bilmek için mülecim olmaya gerek yok.

Tüm bu gelişmelerin içinde olmak için, eğitim ve uzlaşma olmazsa olmazımız olmalıdır. Yarışta geride kalırsak kaybederiz. Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Bağımsız Denetime ilişkin düzenlemeler mesleğimiz ve meslektaşlarımız için bir dönüm noktası olacaktır" dedi.