Şanlıurfalı Sanayici Yeni Teşvik Paketinden Memnun

Yeni teşvik paketi Güneydoğu ve Doğu ilerindeki yatırımları hızlandıracak.

Şanlıurfalı işadamları peketten memnun kaldı. Yatırımın kentte hızla artacağını savunan sanayiciler, KDV ve sigorta primlerinde sağlanan olanakların önemine işaret etti. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, yeni teşvik paketinden Şanlıurfa'nın en iyi şekilde yararlandığını kaydetti.

Bundan sonra işin yatırımcıya düştüğünü belirten Ertekin, kentte yatırım hareketliliğin kısa sürede atağa geçeceğini dile getirdi. Paketin çok önemli avantaşların sağlandığını aktaran Ertekin, Başbakan ve Bakan Faruk Çelik’e çok teşekkür ettiğini söyledi.

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Mehmet Ekinci de hibe ile yapılan yatırımlarda sağlanan KDV muafiyetinin önemine işaret etti. Ekinci: "Pakette sağlanan sigorta primleri imkanı önemli. Yatırımcı yatırımdan sonra birkaç yıl rahatlama şansı buluyor. Toparlama döneminde devlet destek çıkıyor. Özellikle KDV’de büyük adım atılmış. Daha önce hibe projelerinden yararlanan yatırımcılar, hibe aldığı paranın büyük bir kısmını KDV’den düşülüyordu. Örneğin 600 bin liralık bir yatırım yapmayı planlayan yatırımcı yüzde 50’lilik hibeden yaklaşık 170 lira gibi bir para eline geçiyordu ancak bu miktar şimdi 300 bin lirayı aşacak." dedi.

Yeni paketle bölgenin canlanacağını kaydeden Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise yeni teşvik paketi ile ilgili şu ifadelere yer verdi: "Yeni teşvik yasası ile birlikte Şanlıurfa da 6. bölgede ve en fazla teşvik alacak olan iller arasında yer alıyor. Sayın Başbakanımıza ve Hükümetimize Şanlıurfa’ dolayı teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa’nın en fazla teşvik alacak olan iller arasında yer alması hem ilimiz hem de bölgemiz açısından çok olumlu bir gelişme olacak. Çeşitli yatırımlara müsait olan Şanlıurfa’mızın gelişmesi için biz de Borsa olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Yeni Teşvik Yasası ile birlikte bölgemizde ciddi yatırımların olmasını temenni ediyoruz. Bu yasanın yatırımcılarımıza ve sanayicilerimize bol kazançlar getirmesini diliyorum."Yeni paketin kapsamlı bir paket olduğunu aktaran Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, pakette şanlıurfa'ya pozitif ayrımcılık yapıldığını belirtti.

Öksüzoğlu, "Artık tarımdan sanayiye geçişimiz kolaylaşacak. Başbakan ve Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Sigorta primleri uzun süreli ödenmesi yatırımcının yükünü hafifletecek." diye konuştu.