Şahinbey, Bölgenin İlk Spor Köyünü 1 Yıl İçinde Tamamlayacak

Şahinbey ilçesindeki mahallelerde açılan gençlik merkezleri ve sosyal tesislerin bir katını mutlaka spor salonu yapan Şahinbey Belediyesi, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ''Spor Köyü'' yatırımına imza attı.

Şahinbey, Bölgenin İlk Spor Köyünü 1 Yıl İçinde Tamamlayacak
Karataş Akkent Mahallesinde 86 bin metrekare alanda kurulan ''Akkent Spor Köyü'' bir yıl içinde tamamlanacak. Yatırım maliyeti yaklaşık 120 milyon TL olan spor köyü bünyesinde yarı olimpik yüzme havuzu, engelli yüzme havuzu, spor salonları, halı sahalar, voleybol ve basketbol sahaları, atletizm pisti, tenis kortları, seyirci tribünleri, yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları, piknik ve oturma alanları ile kafeteryalar bulunuyor.

Akkent Spor Köyü'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesin ailece gelebileceği bir tesis yapmayı amaçladıklarını belirterek, her yaştaki insanın burada spor yapabileceğini söyledi.

Projenin etap etap tamamlanacağını, ilk başta kapalı yüzme havuzunun bitirileceğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, kapalı yüzme havuzunun 4 bin 240 metrekare alanda kurulacağını, içinde yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra engelli yüzme havuzu, fitness salonu, spor salonları, sauna, Türk hamamı, seyirci tribünü ve kafeterya bulunacağını anlattı.

Spor köyünde 35 bin metrekarelik alanı Spor Genel Müdürlüğü'ne devrettiklerini bildiren Başkan Tahmazoğlu, şöyle dedi: ''Atletizm pistini ve futbol sahasını onlar yapacak. Biz kendi tamamlayacağımız kısmın ilk etabını Haziran-Temmuz aylarında, ikinci etabını ise yıl sonunda bitireceğiz. Atletizm pistini ve futbol sahasını da Spor Genel Müdürlüğü hemen bitirirse, en geç bir yıl içinde tesisimiz bitmiş olacak. Her ihtiyacı cevap verebilecek şekilde tasarlanan tesis, bütün vatandaşlarımızın kullanımına açık olacak.'' 'Akkent Spor Köyü'nün Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk spor köyü projesi olduğunu bildiren Tahmazoğlu, ''Projenin yapıldığı alan çok kıymetli. 86 bin metrekare alanı spor köyü olarak ayırmak çok önemli. Bölgede arsa metrekare fiyatı bin lira. Sadece 86 milyon TL arsa maliyeti yapıyor. Projenin toplam maliyeti yaklaşık 120 milyon TL'yi bulur'' diye konuştu.

Şehrin doğu yakasında bir spor köyü daha planladıklarını, Perilikaya kavşağında 40 bin metrekare alanı kamulaştırdıklarını ve oraya ikinci spor köyünü yapacaklarını belirten Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'de bir ilk olan ''Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi''nin inşaatına başladıklarını ve bu yıl sonunda tamamlayacaklarını kaydetti.

Tahmazoğlu, sporun ciddi anlamda yaygınlaşmasını istediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Tesis varsa birçok alanda spor yaptırma imkanına sahip oluyorsunuz. Tesis olarak Şahinbey'i ciddi anlamda zenginleştiriyoruz. Yaptığımız gençlik merkezleri ve sosyal tesislerin bir katını da spor salonu olarak yapıyoruz. Spor tesislerini mahallelere yaygınlaştırıyoruz. Buraya hem hanım kardeşlerimiz hem beyler gidiyor. Şu anda spor salonlarımızda 3 bin 500 vatandaşımız spor yapıyor. Ama hedefimiz sadece bu yıl sonunda bu sayıyı 10 bin'e çıkarmak.'' Spora yatırım yapmanın önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tahmazoğlu, ''Geleceğe, gençliğimize yatırım yapıyoruz. Spor yapan vatandaşlarımız daha dinamik daha sağlıklı bir hayat yaşıyorlar. Böylelikle toplumsal olarak huzura, sağlığa katkı sağlamış oluyoruz'' şeklinde konuştu.

Gaziantep'te masa tenisinde dünya çapında bir takım oluşturmayı hedeflediklerini de belirten Tahmazoğlu, Güneykent bölgesinde yapımı süren 3 bin 500 metkrekarelik spor tesisinde özellikle masa tenisinin altyapısını hazırladıklarını da sözlerine ekledi .