Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Şanlıurfa Temasları

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen 2011 yılı Değerlendirme toplantısına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantının ardından, bir dizi geziler düzenledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Şanlıurfa Temasları
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hilton Garden Inn Otel'deki toplantısının bitmesi ile birlikte, Balıklıgöl'deki Dergah Camisine geçerek, Cuma namazı kıldı. Cuma namazının ardından Bakan Şimşek, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu tarafından Polisevinde, Şehit ve Gazi ailelerine verilen öğlen yemeğine katıldı.

Burada şehit aileleri ile bir araya gelen Bakan Şimşek, Yeni Teşvik Paketi'ni kısaca açıkladı.

Şimşek, "ülkemizde ve dünyadaki bütün şehitlere Allah'tanrahmet diliyorum. Gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Tabi ki hakikaten şehitlerimiz, siz şehit aileleri, bu ülkeye en büyük fedakarlığı yaptınız ve size ne kadar hizmet etsek azdır. Allah hepinizden razı olsun. Tabi ki en büyük mükafat, Allah'ın takdir ettiği mükafattır. Biz ancak tabi ki Allah'tan rahmet diliyoruz. Ülkemizin birliği beraberliği için, kardeşliğimiz için, ülkemizin gelişmesi kalkınması için, dünyada hak ettiği noktaya gelmesi için ve bu saygınlığın kazanması için hepimiz el birliği ilekendi çapımızda, büyük bir çaba içerisindeyiz. Çok şükür ülkemiz, Son yıllarda gerçekten büyük bir değişiklik içerisinde. Ülkemiz gerek kendi bölgesinde, gerek dünyada hakikaten artık çok daha saygın, önemli bir ekonomik, siyasi aktör haline geldi. Bunda hepinizin katkısı var, bunda gerçekten hepinizin çabası var. Onun için Allah hepinizden tekrardan razı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, şehitler için kısa bir dua okudu. Bakan Şimşek, buradaki programının ardından AK Parti Şanlıurfa il Başkanlığı ile Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaretinin ardından THY'ye ait özel uçakla Ankara'ya hareket etti .