Kütahya'da 21 Engelliye Tekerlekli Sandalye Bağışı

Kütahya'da bir hayırsever işadamı tarafından bağışlanan 21 tekerlekli sandalye, engellilere törenle teslim edildi.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi'ndeki törende, toplumun kaynaşması ve bir araya gelebilmesi için herkesin engellilere hizmet için onları evden çıkarmak, toplumla bağdaştırmak, hayata bağlamak, üretken hale getirmek adına çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

Belediye ve Türkiye Sakatlar Derneği'nin şimdiye kadar kadar pek çok proje yürüttüğünü ve buna devam edeceğini belirten İça, ''Gelecek temmuz ayından itibaren yasal olarak toplu taşıma araçlarının engelli ve yaşlılarımızın daha kolay inip binebilmesi için alçak tabanlı düzenekleri olması gerekiyor. Bunlarla ilgili çalışma başlayacak. Kaldırımlarda ve yürüyüş yollarında görme engelliler için yapılması gereken ilk düzenlemeler, Atatürk Bulvarı'nda işaret taşlarıyla uygulanmaktadır. Engellilerimize özel hayata geçirdiğimiz Atakent'teki park gibi uygulamalarımız devam edecek'' dedi.

Daha sonra, İça, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkaya ve Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar tarafından tekerlekli sandalyeler engellilere teslim edildi .