Erciş'te 483 Esnaf KOSGEB Kredisinden Yararlandı

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Arslan, KOSGEB kredisi için başvuran bin 80 esnaftan 483'ünün bu krediden yararlandığını bildirdi.

Meslek odaları ve sivil toplum örgütleri yöneticilerinin katıldığı değerlendirme toplantısında konuşan Arslan, esnafın depremdeki toplam zararının 86 milyon lira kadar olduğunu hükümet yetkililerine bildirdiklerini söyledi.

Arslan, esnaf ve tüccarın uğradığı zararın karşılanması ve kolaylıklar sağlanması için AK Parti Van milletvekillerinin desteğiyle Ankara'da hükümet üyeleriyle görüşmeler yaptıklarını hatırlattı.

Depremden sonra esnaf ve tüccara sağlanan KOSGEB kredilerinin verilmesinde kolaylık sağlanması için hükümetin ciddi bir destek sağladığını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

''Yaptığımız görüşmelere ve sağlanan kolaylıklara rağmen ilçemizde KOSGEB kredisi için müracaat eden bin 80 esnaftan sadece 483'üne kredi alabilmiştir. Bu süreçte esnafımızın sıkıntılarının tamamen çözülmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.''

Toplantıda söz alan meslek ve sivil toplum örgütlerinin başkanları ilçenin ekonomik sorunlarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Toplantıda esnafın içinde bulunduğu durumu ortaya koymak için bir komisyonun oluşturulması kararlaştırıldı .