Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan Demirel ve Baykal'a Çağrı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MÜSİAD'ın düzenlediği gala programında konuşarak, ekonomik istikrar için siyasi istikrarın ve demokrasinin işlevsel olması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan Demirel ve Baykal'a Çağrı
Valilik ziyareti, MÜSİAD şubesinin açılışı, Belediye Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından MÜSİAD'ın Hisar salonda düzenlediği gala programında konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ekonomik konulara konuşmasında ağırlık verirken, "12 Eylül" davasıyla ilgili Süleyman Demirel ve Deniz Baykal'ın da müdahil olması gerektiğini ifade etti.

"EKONOMİ İÇİN SİYASİ İSTİKRAR ŞART"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, programda yaptığı konuşmada, hukukun ve demokrasinin güçlü olması gerektiğini, siyasi istikrarın şart olduğunu vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Ekonomik istikrar kendi başına mümkün değildir. Onun iyi olmasını sağlayacak başka şeyleri ihtiyaç vardır. Eğer bir ülkeden hukuk yoksa orada ekonomik kalkınmanın bırakın, yüzde 8 buçuk büyüme gerçekleştirecek bir noktaya gelmesini, sıfırın altında ne kadar aşağıda olur onu bilemeyiz. Ekonomik kalkınma olması için hukuki bir güvenliğe ihtiyaç var. Bir ülkede açıklar her alanda hesap ediyor da o ülkede hukuki anlamda açıklar var bunlar kapatılamıyorsa başka anlamada ki açıklarıkapatmak mümkün değildir. Temel hak ve özgürlükleri güvence altına almadan özgür bir ortam oluşturmadan, rekabetçi bir piyasayı tesis etmeden güçlü bir ekonomiyi oluşturmanız mümkün değildir. Onun için demokrasiyi de kökleştirmek lazımdır. Demokrasi açığının olmadığı, hukuk açığının olmadığı bir yerde ekonomik açıkların tamamını kapatmak çok kolay olur. Ülkelerin kalkınması, gelişmesi için ekonomide yatırım ikliminin oluşması bahar havasının yaza dönüşmesi için mutlaka siyasal istikrara ihtiyaç vardır. Siyasal istikrarsızlığın olduğu bir ortamda yatırım olmaz, işler iyi gitmez, doğru yolda giden arabanız ne kadar usta şoför olursanız olun kaza yapmaktan kurtulamazsınız" dedi.

"MİLLETİN DEMİREL'İ MİYDİNİZ? YOKSA BİLMEDİK BAŞKALARININ DEMİR-ELİ MİYDİNİZ?"
12 Eylül Darbecilerinin yargılandığı davayla ilgili de Süleyman Demirel ve Deniz Baykal'ın müdahil olmamasını eleştiren Bekir Bozdağ, Demirel ve Baykal'a müdahil olun çağrısı yaptı. Bozdağ, "Bugün Türkiye başka bir noktadır. Kuvvet komutanları ve Genel Kurmay Başkanı gecen Ağustos'ta istifa ettiler. Eğer biz Türkiye'de demokrasi açığını bir kapatmasaydık çok başka sıkıntılar olurdu. Hiçbir şey olmadı. Yoluna devam etti. Çünkü hukuku güçlendirdik demokrasiyi güçlendirdik.

Şimdi Kenan Paşa yargının huzurunda. 4 Nisanda ilk duruşması yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi müdahale talebinde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi müdahale talebinde bulundu. Hükümet olarak bizde müdahale talebinde bulunduk ve Türkiye tarihi bir noktaya geldi. Darbecileri görünce hizaya gecen değil, artık hesap soran bir Türkiye var. Kenan Evren ve arkadaşları milletin yargısına hesap veriyorlar. Bugüne kadar darbe yapıp da Türkiye'de yargının huzuruna çıkan olmamıştır. Yargı aksine darbe düşünenlerinhuzuruna çıkar esas duruşa geçerdi. 28 Şubat daha dün gibi hepimizin hafızalarında.

Keşke Sayın Süleyman Demirel ve Sayın Deniz Baykal da müdahale talebinde bulunsaydı. Çünkü 'darbelerden zarar gördük, şöyle oldu, böyle oldu' deyip de daha sonra bunların hesap vermesi söz konusu olduğunda müdahale talebinde bulunmamak, 'benim gönlüm bunların yargılanmasına razı değil' anlamında sonuçlar çıkarmasına neden olabilir.

Birileri Demirel'e çıkar derki 'milletin eli Demirel miydiniz? Yoksa bilmedik başkalarının demir-eli miydiniz' der ve insanlar Şüphe duyar. Böyle Şüphe duyurmaya da kimsenin hakkı olmamalıdır. Bu konuda müdahale talebinde bulunması öncelikli olması gereken Sayın Baykal, Sayın Demirel dahil ismini sayamadığımız siyasiler milletin önüne çıkıp müdahale taleplerini yerine getirirlerse, bizde getireceğiz derlerse demokrasimize daha büyük katkı yapmış olurlar" şeklinde konuştu.

MÜSİAD, YENİ TEŞVİK PAKETİNDEN MEMNUN
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise, hükümetin çıkarttığı yeni teşvik paketinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Henüz açıklanmış olan bir teşvik sistemi var. Bu bence şuan Türkiye'de yapılmış olan ki bir önceki sistemde Türkiye'ye faydalı ve ülkeye katkı sağlayan bir sistemdi; ondan sonra daha da faydalı olacağına düşündüğümüz yeni bir sistem getirilmiş durumdadır. Özellikle bölgeler arası farklılıkları azaltmaya yönelik, Türkiye'nin cari açığını azaltmaya yönelik, stratejik yatırımlarınTürkiye'ye gelmesine amaçlayacak bir sistem getirilmiş vaziyettedir. Sayın Başbakanımızın gıyabında, Sayın Başbakan Yardımcımıza, tüm hükümet görevlilerine ve temsilcilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, sahabe Safvan bin Muattal Hazretlerinin Projesinin biran önce hayata geçirilmesi, sulu tarıma geçilmesi, çift şerit yolların biran önce bitmesi ve OSB'nin genişletilmesi taleplerini iletti.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve Vali Vekili Yakup Güney'de kısa bir selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmalar sonrasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan'a Adıyamanspor forması hediye edildi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a ayrıca, kilim ve resim gibi çeşitli hediyeler verildi.

Galanın sonunda MÜSİAD'a üye işadamlarına rozetleri takıldı .